KARRIERE

Ballmer mister støtte

Blir stadig mindre populær.

Microsoft-toppsjef Steve Ballmer, her fra denne ukens generalforsamling i selskapet, blir stadig mindre populær.
Microsoft-toppsjef Steve Ballmer, her fra denne ukens generalforsamling i selskapet, blir stadig mindre populær. Bilde: Anthony Bolante/Reuters/SCANPIX
18. nov. 2011 - 09:32

På trass av at Microsoft i sitt regnskapsmessige 2011 aldri har levert bedre resultater er ikke toppsjef Steve Ballmer sin status like god i selskapet.

Tidligere denne uken kunne vi melde om at flere aksjonærer i selskapet ble rasende da de bare fikk 15 minutter til å stille spørsmål på årets generalforsamling.

Nå melder nyhetsbyrået Reuters at Ballmers popularitet også faller tilbake blant aksjonærene.

På generalforsamlingen tidligere denne uken stemte nemlig selskapets eiere på styremedlemmene. Dette er en formalitet, men det gir uansett en pekepinne på hvordan de ulike medlemmene står.

Ikke overraskende stemte 99 prosent av de fremmøtte aksjene, etter prinsippet en aksje – en stemme, på Bill Gates.

Men for toppsjef, og styremedlem, Steve Ballmer, fikk bare 92 prosent av stemmene. Da det ble stemt til styremedlemmer i fjor var oppslutningen rundt Ballmer på 95 prosent.

Aksjonærer med til sammen 468 millioner Microsoft-aksjer stemte altså imot at Ballmer skulle få fortsette i selskapets styre, mens et overveldende flertall, 5,4 milliarder aksjer, stemte for. Selv om det bare er en formalitet ettersom Ballmer og resten av styret i Microsoft sitter svært trygt, så er det uansett en indikasjon på toppsjefens falmende stjerne.

I mai kunne digi.no melde at storinvestor Greenlight Capital ba om at Ballmer trakk seg. I april ble det kjent at Ballmer scorer svært lavt på en undersøkelse blant de ansatte i selskapet. Han kom ut på bunn målt opp mot andre toppsjefer i amerikanske IT-selskap da de ansatte selv besvarte spørsmålet: «Er du fornøyd med måten toppsjefen din leder selskapet på?»

Ballmers stilling blant egne ansatte skal også ha nådd et bunnpunkt i september, da det ble meldt om at flere ansatte rett og slett forlot et internt kick-off møte der Ballmer holdt et foredrag. Misnøyen med selskapets strategiske retning har lenge vært et problem ettersom selskapet har tapt terreng til både Google og Apple.

Selv om selskapet gjør det bedre enn noen sinne så gjenspeiles dette heller ikke i kursen. Aksjekursen har det siste året falt 2,7 prosent mens Dow Jones indeksen har steget rett over fem prosent.

Det har vært flere lederskifter blant de store amerikanske IT-selskapene i år, og oddsene for at Ballmer blir neste mann ut er ikke blitt dårligere den siste tiden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.