BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ballmer: - Vår fremtid er i nettskyen

Microsoft legger alle eggene sine i nettsky-kurven.

5. mars 2010 - 09:39

Det skal ikke stå på Microsofts vilje til å lykkes i nettskyen («cloud computing»). Programvaregiganten legger nå alle eggene sine i nettsky-kurven.

Det fremgikk av talen Steve Ballmer holdt for studenter ved University of Washington, torsdag kveld norsk tid.

Foredraget ble overført direkte, og kan sees i sin helhet på denne siden.

Microsoft har de siste årene kraftig aksellerert byggingen av infrastrukturen for å kunne gjennomføre strategien selskapet nå legger opp til.

- Vi satser alt på nettskyen, fortalte Ballmer.

For å illustrere dette opplyste han at 70 prosent av selskapets 40.000 ansatte som utvikler programvare i dag jobber med cloud-teknologi. Dette skal økes til 9 av 10 Microsoft-utviklere innen ett år.

Microsofts initiativ kommer etter flere års cloud-satsing fra selskaper som Amazon, med sin nettskytjeneste EC2 (Elastic Computer Cloud) og Googles App Engine.

På spørsmål om Microsoft dilter etter disse aktørene, eller om de driver innovasjon på området, svarte Ballmer med å peke på Windows Azure, selskapets egen cloud-plattform.

Samtidig mente han at det blir plass til flere ulike cloud-implementasjoner, ikke bare deres. Nettsky-markedet skal ifølge Ballmer bli en global industri som omsetter for 3,3 billioner dollar i året.

Ballmer anslo at det i dag finnes rundt to millioner servere som leverer cloud-tjenester, men at dette ikke er nok til å omgå problemet med geografisk dekningsområde.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.