Banetele er tilbake på nett

En programvarefeil tok ned internett-forbinddelsen for et ukjent antall bedrifter på Østlandet.

Banetele er tilbake på nett

En programvarefeil tok ned internett-forbinddelsen for et ukjent antall bedrifter på Østlandet.

BaneTeles kunder fikk tirsdag ettermiddag internettforbindelsen tilbake.

En rekke selskaper på Østlandet var helt eller delvis uten internettforbindelse på grunn av problemer hos leverandøren BaneTele. Feilen oppsto i 8.30-tiden, men problemene var løst klokken 13.

- Vi hadde en feil på et nettelement som er plassert i Oslo. Det var ikke en fysisk fiberfeil, men feil på software. Dette er et nettelement som fordeler trafikken ut til ulike kunder i Oslo, sier informasjonssjef Terje Lübeck i BaneTele til NTB.

BaneTele kjenner ikke til hvor mange som totalt ble berørt.

- Vi har kartlagt at 50 av våre kunder var helt eller delvis berørt. En del av disse er direktekunder hos oss, mens andre har egne kunder igjen. Det er derfor vanskelig å si noe om hvor mange som til sammen ble rammet, sier Lübeck.

BaneTele er leverandør av transporttjenester for svært mange andre teleselskaper, for alt fra mobiltelefoni til internettjenester. Dermed kan kunder av BaneTeles kunder bli rammet, skriver Dagens IT.

- Vi er trygge på at feilen nå er utbedret. BaneTele beklager sterkt de ulempene dette har medført for våre kunder, sier informasjonssjefen.

BaneTele er også tidligere blitt rammet av alvorlige feil. I fjor ble hovedløsningen for Nord-Norge slått ut. Ved et annet tilfelle førte en brann på Oslo S til at all togtrafikk ble innstilt. (©NTB)

    Les også:

Til toppen