RESULTATERFINANS

Banker vil lage finansnyheter

Flere nordiske storbanker vil nå utnytte sine databaser med titusenvis av lojale kunder og levere nyheter til dem via Internett.

Henrik Anders Skottvoll
12. sep. 2000 - 12:18

Både Den Danske Bank, som blant annet er representert i Norge via Fokus Bank, planlegger å bli leverandør av finansnyheter til forbrukerne via Internett.

Den mest direkte satsing kommer fra Danske Bank som er i ferd med å bygge opp en journalistisk redaksjon, skriver Jyllandsposten. Med utgangspunkt i bankens aksjeavdeling skal en redaksjon levere de private nettbankkundene børs- og økonominyheter samt aksjeanalyser, i tillegg til løpende kommentarer om den siste utvikling i markedet fra bankens egne eksperter.

- Innholdet vil ha fokus på investeringsområdet, men levert på et enkelt og forståelig språk. Dessuten vil Den Danske Bank i tillegg supplere med nyheter fra nyhetsbyrået Reuters, sier direktør Mogens Holm fra Den Danske Bank til Jyllandsposten.

Danske Unibank vil også bli leverandør av finansielle nyheter til sine mange kunder via bankens internettportal, men vil heller satse på å inngå samarbeid med flere nyhetsleverandører for å innhente det redaksjonelle innholdet.

Svenske FöreningsSparbanken satser målrettet på nyhetsformidling til sine kunder og banken har ansatt journalister som skal formidle egne nyheter i tilegg til mulig samarbeid med eksterne nyhetsleverandører.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.