Bare 400.000 N-Gage solgt på to uker

Nokia er fornøyd med salgstallene for selskapets mobile spillkonsollen N-Gage, eksterne analytikere er mer kritiske.

Nokia er fornøyd med salgstallene for selskapets mobile spillkonsollen N-Gage, eksterne analytikere er mer kritiske.

Nokia mener at spillmaskinen N-Gage har gjort en solid debut.

- Vi har solgt omkring 400.000 N-Gage-enheter de to første ukene, sier Ilkka Raiskinen, Nokias senior visepresident for underholdning og media, til Reuters.

    Les også:

Antallet er det som er blitt levert til butikker og andre utsalgssteder siden lanseringen den 7. oktober. Spesielt i Europa og Stillehavs-delen av Asia skal salget ha vært godt.

Ifølge Reuters har Nokia som mål å selge mellom seks og ni millioner N-Gage-enheter innen utgangen av 2004. N-Gage er på mange måter en direkte konkurrent til Nintendos Game Boy Advance, men retter seg likevel mot en noe eldre målgruppe. Nintendos mål er å selge 20 millioner av de mobile spillkonsollene i det inneværende regnskapsåret som startet i april.

Ifølge Reuter er ikke analytikerne spesielt imponerte over Nokias salg til nå.

- Til å være for det globale salget, er ikke tallet veldig stort, sier finansanalytiker Edward Williams ved Harris Nesbitt Gerard i New York, til Reuters.

- De vil selge mest i regioner som Europa og Asia hvor konsumentsalget er sterkt. I USA er Nokia fortsatt nødt til å se på faktorer som den høye prisen. N-Gage koster i mange tilfeller tre ganger så mye som Game Boy Advance, men subsidieres ofte av mobiloperatørene i forbindelse med bindingstid på mobilabonnementer. I motsetning til Game Boy Advance, er N-Gage utstyrt med mobiltelefon, i tillegg til radio, MP3-spiller, og Bluetooth-støtte.

Ben Wood i Gartner Dataquest mener at de tidlige salgstallene er langt mindre interessante enn hvor mange enheter Nokia vil selge i forbindelse med jula.

Nokia vil nå øke antallet utsalgtssteder for N-Gage. Dette kan blant annet inkludere lekebutikker, til tross for at de fleste som til nå har kjøpt enheten er menn mellom 20 og 30 år.

Til toppen