BEDRIFTSTEKNOLOGI

Barracuda setter verdensrekord i harddisk

En papirstabel av fullskrevne A4-ark tre ganger høyden til Empire State Building er en god del data. Og alt kan du få plass til på en liten plate.

Lars Kvanum
15. nov. 2000 - 11:46

Seagate setter en ny standard for lagringsbransjen: Mandag lanserte selskapet sin nye harddisk i Barracuda-serien. Disken har en lagringskapasitet på overveldende 180 GB, og er dermed verdens kraftigste lagringsmedium.

Harddisken Seagate Barracuda ATA III.
Harddisken Seagate Barracuda ATA III.

Seagate hevder at dette tilsvarer en stabel med fullskrevne A4-ark på omlag tre ganger høyden til Empire State Building, men som The Register påpeker, i lett humoristiske vendinger, kan man ikke si om dette er veldig mye eller ikke før man vet skriftstørrelsen.

Hele stasen er ikke så kraftig i andre ting enn lagringsplassen. For eksempel er lydnivået ynkelige 3,7 desibel og den trekker ikke mer effekt enn 10,3 watt. Hastigheten er 7200 RPM, 47 MB/s og vil benytte seg av Ultra160 SCSI for dataoverføring. Det er også muligheter for å få med 16 MB V-code hurtigbuffer for de som jobber med lyd og bilde.

Antatt utsalgspris i USA er $2195, så denne modellen er neppe egnet for barnerommet. Det hjemmebrukere derimot kan glede seg over er at dette steget antakelig vil presse prisene på lagring enda mer ned.

Konsernsjef Eimund Nygaard har fått en ny verdivurdering på Lyse. Telekom står for halvparten av selskapets verdi,.
Les også

Lyse Tele verdt 27 milliarder kroner

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.