JUSS OG SAMFUNN

BBC på jakt i ulendt domeneterreng

Det statlige kringkastingsselskapet British Broadcasting Corporation (BBC) vurderer rettslig forfølgelse av et internettselskap som har kommet dem i forkjøpet og registrert navnet på et populært barneprogram. En britisk høyesterettsdom fra i fjor gir BBC ammunisjon ved en eventuell rettsak.

Herman Berg
6. jan. 1998 - 10:36

Ifølge Marketing Week vurderer BBC å gå til sak mot en britisk domeneaktør som har registrert navnene teletubbies.com og teletubbies.co.uk.

Teletubbies er fire kjente britiske dukkefigurer i et populært barneprogram på BBC 2. Statskanalen har blant annet en del ekstrainntekter på dem, ikke minst ved salg av effekter fra programmet ifølge PR-avdelingen i BBC..

Det er det britiske selskapet Valentine Scott, spesialist på omsetning av domenenavn, som har pådratt seg BBCs vrede. Sjefen for Valentine Scott vil ikke uttale seg til Marketing Week om saken og eventuelle intensjoner ved registreringene.

Mot slutten av fjoråret fikk det kjente varehuset Marks & Spencer gjennomslag for sitt krav om at spesialister på internettregistreringer ikke kan kjøpe opp domeneadresser for så å selge dem med profitt til innehavere av merkenavn.

Marks & Spencer ledet en gruppe med aktører i saken mot en annen domenemegler, One in a Million, og fikk saken opp i britisk høyesterett med vellykket resultat.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.