BEDRIFTSTEKNOLOGI

Be gir ikke opp

Til tross for at Be ble slått på målstreken av NeXT om å komme inn under Apples vinger, satser selskapet fortsatt på å levere operativsystem til Apple-plattformen. Avtalen om å levere BeOS med Power Computings Mac-kloner står ved lag, og sannsynligvis vil de første Power Computing-maskinene med BeOS, komme allerede i første kvartal '97.

Eirik Flaa
10. jan. 1997 - 11:00

Avtalen mellom Power Computing og Be omfatter foreløpig kun USA, men BeOS vil selges som eget produkt i Europa når systemet kommer på markedet i mars. Hvorvidt avtalen med Power Computing vil omfatte det Europeiske markedet er usikkert, men den norske representanten for Power Computing, Add Tech, stiller seg positiv til det nye operativsystemet.

- Vi synes Be høres veldig spennende ut og vil i første omgang prøve å få i stand en egen avtale, sier daglig leder i Add Tech, Stein Terje Skår, til digi:data. Han kan også fortelle at BeOS' gode flerprosessorstøtte vil passe godt sammen med Power Computings nye to-prosessorsystemer.

- På Macworld lanserte vi to nye servere med henholdsvis 2 x 225Mhz og 2 x 250Mhz prosessorer. De nye systemene vil dra god nytte av operativsystemet til Be som er optimalisert for flerprosessorsystemer, sier Skår.

Forøvrig bør det nevnes at BeOS også vil kunne kjøre visse Mac-applikasjoner ved hjelp av en modul kalt Virtual Mac. Dessuten har Be fått med seg elleve selskaper til å utvikle applikasjoner spesielt for Be. Blant disse er Lorienne Software, Purity Software, Level Control Systems, Metrowerks Corp, StarCode Software og Freelabs Inc.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.