BEDRIFTSTEKNOLOGI

BEA kunngjør SOA-portalstrategi

På et stort kundearrangement i Beijing har BEA fornyet sin portalstrategi og kunngjort nye verktøy.

8. des. 2005 - 12:43

BEA avholder et stort kundearrangement i Beijing, BEA World. Nyhetene derfra går dels ut på en forent portalstrategi, dels tre nye produkter som ventes på markedet i annet halvår 2006.

BEA satser på å slå sammen sine to pakker WebLogic Portal og AquaLogic Interaction. Det skal skje i en prosess med tre faser: forsterket samvirke mellom produktene, felles tjenestekomponenter for begge, og sammenslåing av komponenter og tjenester i en felles infrastruktur.

Den siste av disse tre fasene vil gi en fellesinfrastruktur for tjenesteorientert arkitektur (SOA – service oriented architecture) som kan støtte seg på flere plattformer, blant dem Windows, Unix, Linux, .Net, IBM WebSphere og Tomcat – i tillegg til BEAs egne.

Fasene innebærer et oppgraderingstilbud til eksisterende kunder av både AquaLogic og WebLogic. Den forente portalinfrastrukturen skal være ferdig i løpet av 2007.

De nye produktene er:

  • «Runner»: Et hurtigverktøy for applikasjonstjenester og applikasjonssammensetting som gjør underliggende portalinfrastruktur og aktivitetstjenester tilgjengelig på ikke-portalapplikasjoner.
  • «Holland»: En wiki webapplikasjon som lar virksomhetens brukere og andre ikke-utviklere legge til innhold og bidra til utviklingen av interaktive arbeidsområder, gruppesider og portalsamfunn.
  • «Graffiti»: Et felles søke- og kunnskapsinformasjonssystem til å klassifisere og finne innhold lagret i et hvilket som helst digitalt virksomhetsarkiv — fra Documentum og Microsoft SharePoint til Lotus Notes og Windows filsystemer.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.