BEDRIFTSTEKNOLOGI

BEA kunngjør SOA-portalstrategi

På et stort kundearrangement i Beijing har BEA fornyet sin portalstrategi og kunngjort nye verktøy.

8. des. 2005 - 12:43

BEA avholder et stort kundearrangement i Beijing, BEA World. Nyhetene derfra går dels ut på en forent portalstrategi, dels tre nye produkter som ventes på markedet i annet halvår 2006.

BEA satser på å slå sammen sine to pakker WebLogic Portal og AquaLogic Interaction. Det skal skje i en prosess med tre faser: forsterket samvirke mellom produktene, felles tjenestekomponenter for begge, og sammenslåing av komponenter og tjenester i en felles infrastruktur.

Den siste av disse tre fasene vil gi en fellesinfrastruktur for tjenesteorientert arkitektur (SOA – service oriented architecture) som kan støtte seg på flere plattformer, blant dem Windows, Unix, Linux, .Net, IBM WebSphere og Tomcat – i tillegg til BEAs egne.

Fasene innebærer et oppgraderingstilbud til eksisterende kunder av både AquaLogic og WebLogic. Den forente portalinfrastrukturen skal være ferdig i løpet av 2007.

De nye produktene er:

  • «Runner»: Et hurtigverktøy for applikasjonstjenester og applikasjonssammensetting som gjør underliggende portalinfrastruktur og aktivitetstjenester tilgjengelig på ikke-portalapplikasjoner.
  • «Holland»: En wiki webapplikasjon som lar virksomhetens brukere og andre ikke-utviklere legge til innhold og bidra til utviklingen av interaktive arbeidsområder, gruppesider og portalsamfunn.
  • «Graffiti»: Et felles søke- og kunnskapsinformasjonssystem til å klassifisere og finne innhold lagret i et hvilket som helst digitalt virksomhetsarkiv — fra Documentum og Microsoft SharePoint til Lotus Notes og Windows filsystemer.
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.