Beam me up, Scotty!

Fyr opp høyhastighets-forbindelsen, plugg inn flash'en og bli med på en enestående, interaktiv reise i tid og rom!

Fyr opp høyhastighets-forbindelsen, plugg inn flash'en og bli med på en enestående, interaktiv reise i tid og rom!

Beam me up, Scotty!

Jeg vil gjerne fortelle om et helt spesielt nettsted, som jeg kom over i arbeidet med Science Fiction-guiden til HjemmeNett på Future Vision. Er du StarTrek-fan, eller "Trekkie" som det kalles i inside-kretser, kjenner du det sikkert fra før. Og hvis ikke, så er dette nettstedet uansett verd et besøk.

- Ikke minst fordi det gir deg en helt enestående nett-opplevelse, som tar både interaktivitet og virtuell virkelighet på web til helt nye høyder.

Men en advarsel før vi setter i gang: Dette er båndbredde-krevende saker. Du trenger enten en god forbindelse, eller stor tålmodighet. Men jeg garanterer at det er verdt det!

<br>
OK, er du klar?

- Fyr opp høyhastighets-forbindelsen, plugg inn flash'en og pek nettleseren til Starfleet Headquarters (du finner linken i spalten til høyre, eller nederst, etter denne teksten).

Vil du gå rett på godsakene, så klikk på "Engage the Experience" på den første siden du kommer til. Da havner du rett i kontrollrommet på fergen som tar deg over til stjerneflåtens hovedkvarter. (Hvordan du starter fergen lar jeg deg finne ut av selv ... å løse navigasjons-"mysteriene" er halve moroa med dette nettstedet.)

Nå finnes det så mange måter å navigere videre, at jeg nesten bare må slippe deg løs på egen hånd. Dette er nemlig nesten mer av et online-spill enn et nettsted. Det er eventyrlige mengder av ting å utforske!

Selve hovedkvarteret består av fjorten bygninger som du navigerer ved å bevege deg rundt på området. Du kan også gå inn i sub-space, du kan verve deg til Federasjonens Stjerneflåte, du kan gå inn i sikkerhets-sonen og leve ut hva som skjer når Borg'ene invaderer sone 001, og mye, mye, MYE mer!

(Jeg har holdt på med dette nettstedet i timesvis i dag, og jeg har fortsatt følelsen av at jeg bare så vidt har skrapet på overflaten av det isfjellet av innhold som er her.)

Hele tiden veves du inn i illusjonen av at dette faktisk ER Stjerneflåtens Hovedkvarter, at du faktisk selv ER med, og at dette er en levende verden som forandrer seg hele tiden. Jeg vil nesten gå så langt som til å si at dette er en virtuell virkelighets-opplevelse som er så nær multi-sensorisk VR som det er mulig å komme på web i dag.

Og som nettsted betraktet - i perspektiv av vår vanlige, dag-til-dag nettverden - er det simpelthen enestående.

Siden jeg er profesjonell i nettbransjen selv, kan jeg heller ikke la være å bli ganske ydmyk når jeg ser hva som faktisk er mulig å gjøre! Vi på HjemmeNett liker jo å mene at vi selv prøver å sprenge grenser for multimediale nett-opplevelser.

Vi ville være temmelig arrogante om ikke nettsteder som Starfleet Headquarters gjorde oss påtrengende klar over hvor

veldig, veldig langt vi har igjen!

P.S.

Denne uken skal vi på HjemmeNett lansere vår nye framtids-seksjon, Future Vision. Jeg har derfor sittet de siste ukene og funnet fram til forskjellige typer av nettsteder som ser framover, forbi årtusen-skiftet og inn i en ny æra ...

Dette har gitt meg noen ganske spennende arbeidsdager! Visste du for eksempel at det er forskjellige kosmiske katastrofer i vente rett etter årtusen-skiftet? Visste du at du kan prate med intelligente datamaskiner online, eller at du kan sitte og se på elektroniske økosystemer som "lever" og endrer seg foran øynene dine?

- Nei, det visste faktisk ikke jeg heller - før nå.

D.S.

Til toppen