– Beats skal inn på iPhone

Dette skal være Apples plan.

– Beats skal inn på iPhone
Beats-appen skal bli en integrert del av iOS, skriver Financial Times. Bilde: jhaymesisvip/flickr/creative commons

Beats er som kjent en integrert del av Apple, men det er fremdeles ikke helt avklart hvordan Apple kommer til å bruke musikk-tjenesten i sine produkter. Per i dag får amerikanske brukere fremhevet appen i App Store som en av essensielle iOS-programmene ved siden av iWork og lignende.

Ifølge Financial Times (via The Verge) vil brukere snart få Beats-applikasjonen installert uansett om de vil eller ikke. En oppdatering som skal skje tidlig neste år vil gjøre Beats til en integrert del av iOS, som en app som ikke kan avinstalleres.

En gang i tiden gjorde Apple det samme med applikasjoner som iBooks eller Podcasts, som opprinnelig måtte lastes ned separat, men senere ble integrert med resten av iOS. Å gjøre Beats en del av den samme pakken fremstår som ganske logisk, hvis Apple ønsker å få flere brukere til tjenesten.

Financial Times skriver også at Beats kan få en overhaling og rebranding i samme slengen, noe andre kilder også tidligere har hevdet.

Det vil likevel fortsatt kreves et separat betalabonnement for Beats, skriver avisen.

Beats Music har siden lansering ikke akkurat vært en trussel mot de etablerte strømmetjenestene som Spotify, og det anslås at tjenesten har rundt 110,000 abonnenter. Det vil derfor være ganske essensielt for Apple å bake Beats tettere inn i universet sitt hvis de skal få valuta tilbake for investeringen sin. Det å forhåndsinstallere appen på alle iPhone-enheter vil være en start.

    Les også: