Bedre batterier snart til Europa

En relativt ny og langt mer effektiv batteritype kommer snart i europeiske butikker.

En relativt ny og langt mer effektiv batteritype kommer snart i europeiske butikker.

Batterier av typen "Oxyride" skal komme i salg i Europa og USA i april neste år. Batteriene, som er utviklet av japanske Matsushita Electric Industrial, kom ifølge Associated Press i salg i Japan allerede i april i år med Matsushitas Panasonic-varemerke. Batteriene skal være omtrent 50 prosent mer effektive enn vanlige, alkaliske batterier. Samtidig skal de bare være omtrent 10 prosent dyrere enn disse batteriene.

Oxyride-batteriene skal kunne opprettholde høyere spenning og levere strøm i lenger tid fordi materialet de består av som produserer elektrisiteten, er mer konsentrert. Materialet består først og fremst av nikkelhydroksid, blandet med små mengder grafitt og mangandioksid.

Ifølge Matsushita skal batteriene, som kommer i vanlige AA- og AAA-størrelser, være spesielt egnet i forbindelse med populære, digitale enheter, inkludert fotoapparater, musikkspillere og lommespill.

I Japan utgjør Oxyride-batteriene allerede en tredjedel av Panasonics totale salg av AA-batterier, noe som tilsvare 7 prosent det totale markedet for AA-batterier i Japan.

Til toppen