Bedre enn forventet fra Microsoft

Nettsky og Surface redder dagen.

Bedre enn forventet fra Microsoft
Surface Pro 3 og Office 365 er blant høydepunktene når Microsoft presenterer sine kvartalstall. Bilde: Thomas Marynowski

Til tross for sterk dollar og svakt pc-marked er Microsofts ferske kvartalstall generelt bedre enn forventet. 

Selskapets inntekter for tredje kvartal i deres nåværende finansår var på 21,7 milliarder dollar, høyere enn de 20,7 milliardene Microsoft tjente i samme periode i fjor. Wall Street forventet inntekter på 21,06 milliarder dollar, skriver Techcrunch.

Surface fortsetter suksessen

Selskapets avdeling for enheter har generelt hatt en god periode. Det er spesielt Surface Pro 3 som er den store stjernen, og inntektene hos Surface-avdelingen var på 713 millioner dollar, opp 44 prosent sammenlignet med i fjor. 8,6 millioner Lumia-telefoner ble solgt i kvartalet, med inntekter på 1,4 milliarder dollar. Microsoft-sjefen Satya Nadella påpeker at de ser vekst i den rimelige enden av markedet. 

Salget av Xbox-konsollene er svakt, med nedgang på 20 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Microsoft samler Xbox 360 og Xbox One under ett, og 1,6 millioner enheter ble solgt på tvers av konsollfamilien.

Les også: Microsoft er blitt vågale.

Nettskyproduktene gjør det godt. Office 365 har vokst med 35 prosent og har nå 12,4 millioner abonnenter. De totale inntektene i nettsky-avdelingen til Microsoft har vokst med 106 prosent, dette omfatter blant annet Office 365 og Azure. 

Det påpekes også vekst i inntekter fra søkeannonser, på 21 prosent. Bing har nå over 20 prosent av det amerikanske søkemarkedet, noe som Microsoft er åpenbart stolte av. 

Windows-inntektene faller. Inntektene fra OEM-lisenser for profesjonelle brukere falt med 19 prosent sammenlignet med året før, og forbrukerlisensene falt med 26 prosent. Windows XP-effekten, der avslutningen av støtten for operativsystemet drev Windows-salget i fjor, er fortsatt synlig der. Samtidig har Microsoft fullt fokus på kommende Windows 10, som vil diskuteres ytterligere under Build-konferansen neste uke.