Bedre enn ventet fra EDB

EDB-sjef Endre Rangnes leverte bedre resultattall enn analytikerne hadde ventet.

EDB-sjef Endre Rangnes leverte bedre resultattall enn analytikerne hadde ventet.

EDB-sjef Endre Rangnes leverte sterke tall da han la frem resultatet for andre kvartal i dag. Han slo nok en gang analytikernes forventninger.

Resultat før skattt endte på 344 millioner kroner mot et tap i samme kvartal i fjor. Analytikerne hadde ventet 337 millioner kroner.

Driftsresultatet (EBITA) endte på 95 millioner kroner, noe som var opp 56 prosent fra i fjor. Analytikerne hadde ventet et snitt på 85 millioner kroner, ifølge TDN Finans.

Driftsinntektene i kvartalet endte på 1043 millioner kroner, noe som var en oppgang på 9,1 prosent fra proformatallene i fjor.

EDBs drifts driftsmargin var på 9,1 prosent i andre kvartal, opp fra 5,5 prosent i andre kvartal 2003. Dette er langt sterkere enn estimatene til analytikernes, som i snitt ventet en driftsmargin på 8,7 prosent i kvartalet.

EDB har 236,7 millioner kroner i kontanter ved slutten av andre kvartal. Dermed bedret likviditetsituasjonen seg med 25,7 millioner kroner i andre kvartal.

Det sterke resultatet kommer ikke minst fra salget av Telekom-delen til Accenture, som bringer 300 millioner kroner i kassen til EDB for andre kvartal.

- Markedet viser variable signaler, men det er fortsatt ikke grunnlag for å endre prognosene om en forventet vekst i markedet på totalt ca. fire prosent, og en vekst innen området outsourcing på cirka seks prosent fra 2003 til 2004, sa Rangnes.

    Les også:

Driftsinntektene i IT Drift utgjorde 804 millioner kroner i andre kvartal, en vekst på ca 10 prosent proforma. Drriftsresultatet (EBITA) endte på 72 millioner kroner i denne delen, noe som gir en margin på 8,9 prosent.

Bank & Finans-delen hadde driftsinntekter i kvartalet på 215 millioner kroner, noe som er tilnærmet uendret fra samme periode i fjor. Driftsresultatet er derimot mer en fordoblet fra 17 millioner kroner i andre kvartal 2003 til 35 millioner kroner i andre kvartal 2004.

Eneste skåret i gleden til EDB er at Telekom-området gjør det svakt i kvartalet.

- Forretningsområdet Telekom preges av at størstedelen av virksomheten er solgt til Accenture. Markedet for områdets produkter er generelt vanskelig, hvilket også påvirker enhetens lønnsomhet, skriver EDB i en melding.

Justert for salget faller omsetningen i den gjenværende virksomheten med 16 prosent til fattige 49 millioner kroner i kvartalet. Driftsresultatet (EBITA) faller fra 18 millioner kroner i fjor til fattige 1 millioenr kroner i andre kvartal 2004.

Til toppen