BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bedre Firefox for nettbrett

Mozilla lanserer versjon seks av tre ulike produkter.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
17. aug. 2011 - 10:45

Mozillas tre viktigste produkter er Firefox for pc-er, Firefox for Android og Thunderbird. Alle tre ble i går gitt i versjon 6.

De fleste av nyhetene i den vanlige Firefox-utgaven har digi.no allerede omtalt i denne artikkelen. I tillegg fjerner denne utgaven ti ulike sårbarheter, hvorav de fleste anses av Mozilla for å være kritiske.

Sårbarhetene er knyttet til blant annet SVG, WebGL, ANGLE-biblioteket som brukes i forbindelse med WebGL og Ogg-leseren, i tillegg til et problem som involverer JavaScript og kall til skript inne i signerte JAR-filer (Java-arkiver).

Flere av sårbarhetene kan trolig utnyttes til korrumpering av minnet, etterfulgt av kjøring av vilkårlig kode.

Firefox 6 for Android inneholder den første bølgen av forbedringer som er rettet mot nettbrett med store skjermer. Dette inkluderer justerte elementer i brukergrensesnittet, knapper og fontstørrelser. Men flere nettbrett-optimaliseringer loves i kommende utgaver.

Den nye Android-utgaven skal også ha fått støtte for bildeskalering med høyere kvalitet. Men dette krever at enheten har en NEON-kompatibel prosessor.

Det loves også en bedre skjemaassistent, oppdatert utseende på enheter som benytter Android 2.3 og bedre presentasjon av websider med skrift som går fra høyre mot venstre.

Det er også flere nyheter under skallet, inkludert støtte lokal databaselagring av webdata i IndexedDB, støtte for automatisk innsetting av bildestreker i tekst (basert på CSS3 Text-utkastet), samt delvis støtte for W3C Touch Events.

Det loves også bedre ytelse og minnehåndtering.

Det tredje produktet Mozilla har oppdatert, er e-postklienten Thunderbird. Bortsett fra støtte for Jump List-funksjonen i Windows 7 og at presentasjonsmotoren Gecko 6 har blitt tatt i bruk, er det stort sett feilfiksing og små justeringer som preger denne utgaven.

Alle de tre produktene er tilgjengelige via denne siden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.