Bedre råformatstøtte i Photoshop

Adobe har publisert et oppdatert tillegg til Photoshop som gir støtte for nye råformater.

Adobe har publisert et oppdatert tillegg til Photoshop som gir støtte for nye råformater.

Plugin-en som Adobe har publisert til Photoshop CS og Photoshop Elements 3.0 gir støtte for råformat i nye digitalkamera fra Canon og Konica Minolta.

Det er snakk om en ny versjon av Camera Raw, som øker støtten til råformatbilder fra seks nye digitalkameramodeller. Tillegget kan dermed håndtere bilder i råformat fra mer enn 70 ulike digitalkamera.

Råformater gir fotografen muligheten til å bearbeide all den opprinnelige informasjonen som lagres i kameraets bildesensor, før det gjøres om til standardformat som JPEG eller TIFF. Råformatet gir fotografen bedre mulighet til å justere og korrigere bildet, uten at kvaliteten forringes.

Adobe fornyer samtidig hjelpeprogrammet DNG Converter, som konverterer digitalbildet fra råformat til et enhetlig bildeformat, et såkalt digitalt negativ. DNG-formatet skal blant annet gi bedre forutsetninger for bildearkivering.

Den nye DNG Converter gir støtte til de seks nye kameraene som er lagt til i Adobe Camera Raw. Programmet kan nå også lagre større forhåndsvisninger, og gir mulighet til å lagre originalfilen i den oversatte DNG-filen, slik at all bildeinformasjon bevares.

De nye kameramodellene som støttes av Adobe Camera Raw plugin og DNG Converter er Canon EOS 20D, Canon PowerShot S70, Canon PowerShot G6, Canon EOS-1Ds Mark II, Konica Minolta DiMAGE A200 og Konica Minolta Dynax 7D.

Plugin-programmet Adobe Camera Raw er tilgjengelig på denne siden, mens den nye versjonen av Adobe DNG finnes på denne siden.

Begge programmene finnes til Mac OS X og Windows 2000 og XP.

Til toppen