Bekrefter bugfix-program

Intel bekreftet igår at de i en periode har hatt et eget program gående for å fikse feil i sine prosessorer. Innsatsen er likevel noe begrenset.

Intel bekreftet igår at de i en periode har hatt et eget program gående for å fikse feil i sine prosessorer. Innsatsen er likevel noe begrenset.

I forbindelse med programmet har noen PC-produsenter, datamaskinforhandlere og endel andre med spesielle forbindelser til Intel, hatt tilgang til et passordbeskyttet nettsted hvor de kan hente ned programvare for å rette på noen bugs i Pentium Pro og Pentium II prosessorene.

- Det som nå undersøkes, er muligheten for å gjøre dette tilgjengelig for flere, sier Intels talsmann, Bill Miller, til CNET. Likevel vil ikke Intel spesifisere hva disse planene går ut på.

- Muligheten til å oppgradere prosessorprogramvaren finnes, forteller Miller, og legger til at dette kan brukes til å rette opp bugs. Dette er første gang Intel har offentlig bekreftet eksistensen av denne muligheten.

Bugfixen oppdaterer en prosessors mikrokode, som er spesiell programvare dom kontrollerer hvordan prosessoren opererer. Ved å oppdatere mikrokoden, kan visse bugs fjernes.

Hvordan bugfix-programmet eventuelt skal kunne utvides til flere brukere, er ennå uklart.

Én mulighet er å gjøre bugfixprogramvaren lettere tilgjengelig for teknisk kvalifiserte mennesker i dataindustrien. En annen er å gjøre det tilgjengelig for vanlige PC-brukere, selv om denne løsningen kan være mer problematisk fordi disse programvarefixene er så komplekse.

For tiden er det mange variabler brukeren av bugfix-programvaren må være klar over. Dette inkluderer hvilken versjon (stepping) prosessoren er, hvilken type kretskort det er i maskinen og hvilken versjon av BIOS-programvaren som er til stede.

Intel undersøker nå teknologier som vil unngå behovet for å vite alle disse variablene og derfor gjøre det tilgjengelig for mange flere brukere.

Likevel vil ikke denne teknikken kunne fikse alle feil i prosessorene, sier kilder CNET har vært i kontakt med.

Til toppen