Bekrefter Live Messenger-nedleggelsen

Skype allerede forberedt for overgangen.

Bekrefter Live Messenger-nedleggelsen
I Skype 6.0 kan brukeren Skype- og Windows Live Messenger-kontoer slås sammen. Bilde: Skype

Meldingene om at Microsoft skal legge ned Windows Live Messenger ble bekreftet i går i et innlegg i Skype-bloggen. Det hele skal skje i løpet av første kvartal 2013. Da vil Messenger trekkes tilbake over hele verden, bortsett fra i Kina.

Det er fortsatt noe uklart om Microsoft kun snakker om klientprogramvaren eller også om selve tjenesten. Det er nemlig slik at Skype fra og med versjon 6.0 for Mac og Windows har innebygd støtte for den aldrende Messenger-tjenesten, i tillegg til de separate Skype-tjenestene.

På innloggingsskjermen til Skype 6.0 blir brukerne spurt om de vil logge inn med en Microsoft-konto, altså kontoen de eventuelt benytt til Windows Live Messenger. Velger man dette, blir man så spurt om man ønsker å logge inn på en egen Skype-konto i tillegg.

Resultatet er at man kan kontakte både Skype-kontaktene og Live Messenger-kontaktene i Skype. Skype-klienten kan dermed brukes som en felles klient for begge tjenestene. Kontakten med Live Messenger-kontaktene er begrenset til lynmeldinger og videosamtaler.

I blogginnlegget nevnes det flere fordeler ved å melde overgang fra Live Messenger til Skype. Dette inkluderer offisiell klientstøtte for flere plattformer, inkludert iOS og Android, flere kommunikasjonsteknologier i én og samme klient, videosamtaler med mobiltelefoner og Facebook-venner, samt gruppevideosamtaler.

Blogginnlegget inneholder illustrasjoner som viser hvordan Live Messenger-brukere kan få kontakt med sine kontakter ved hjelp av Skype-klienten.

    Les også: