Bekrefter ny luksus-Chromebook

Maskinen som aldri kom til Norge får oppfølger «snart».

Bekrefter ny luksus-Chromebook
IKKE FOR HVERMANNSEN: Chromebook Pixel kom aldri til Norge. Spørsmålet er om etterfølgeren, den nettopp bekreftede Pixel 2 blir tilgjengelig her til lands. Bilde: Google

Mens vanlige Chromebooks typisk har beskjedne spesifikasjoner og tilbys for en billig penge, dukket det i 2013 opp en langt sprekere limousin-utgave.

Bakgrunn: Chromebook med superskjerm

Operativsystemet er som kjent Googles egen lettvekter Chrome OS, der brukeren benytter nettleseren til ett og alt. I den grad man installerer noe, så er det i realiteten bokmerker til webapplikasjoner.

For de som klarer seg i dette universitet får man en kjapp, enkel og nettsky-sentrisk opplevelse.

Stiv pris

Der forgjengerne sparte på kruttet i hvert ledd fikk Chromebook Pixel en høykvalitets 13 tommers berøringsskjerm, Intel Core i5-prosessor og nokså lekker design. Til en stiv pris.

Maskinen kom riktignok aldri på det norske markedet, men ble solgt i USA og Storbritannia med en startpris på 1.299 dollar.

Google har nettopp bekreftet at de snart vil lansere oppfølgeren. Heller ikke det blir en billig fornøyelse. Produktet er myntet på utviklere og entusiaster og skal kun tilbys i et begrenset antall.

Lanseres snart

Det var under den pågående partnerkonferansen TeamWork i San Diego at Googles produktsjef Renee Niemi kom med nyheten.

Uttalelsen fra scenen fremgikk av en video Google først publiserte åpent på Youtube, før de senere stengte tilgangen ved å endre rettighetene til lukket visning. Men ikke før nettstedet OMG Chrome rakk å sitere fra klippet:

- Vi har en ny Pixel på vei og den lanseres snart. Det blir tilgjengelig for salg, men for å justere forventningene deres: Dette er en utviklingsplattform. Det er et konseptbevis. Vi lager ikke veldig mange av disse, det gjør vi virkelig ikke, sa produktsjefen.

Etter det OMG Chrome hevder å vite skal produktet beholde skjermstørrelse og oppløsning fra tidligere, med andre ord 2560 x 1700 piksler, en punkttetthet på 239 per tomme og en oppgitt synsvinkel på 178 grader. I tillegg er det ventet at Chromebook Pixel 2 vil ha den nye vendbare USB-porten (type C).

Men kanskje ikke i Norge...

Andre spesifikasjoner er ikke kjent, men det antas at produktet beholder chassis fra tidligere. En mer oppdatert og kraftigere prosessor vil ikke overraske noen. digi.no har forsøkt å få en kommentar fra Google om en lansering er aktuell også i Norge, og vil oppdatere saken hvis vi får svar.

Oppdatert :

Google Norge hadde ingen oppdatert informasjon om dette.