FORBRUKERTEKNOLOGI

BenQ med Blu-ray-brenner til Europa

Det blir kniving mellom flere leverandører om å levere den første Blu-ray Disc-brenneren i Europa.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. juli 2006 - 09:14

BenQ kommer til å bli blant de første leverandørene av Blu-ray Disc-enheter i Europa. I august vil selskapet slippe BD-brenneren BW1000 på det europeiske markedet. Det er ventet at enheten vil koste omtrent 799 euro (6350 kroner), noe som ifølge Reuters er betydelig lavere enn konkurrerende produkter, som i begynnelsen vil ha en veiledende pris på opptil 1400 euro.

Brenneren, som ble vist fram allerede i fjor, støtter skrivbare og overskrivbare plater med ett eller to lag, med henholdsvis 25 eller 50 GB lagringskapasitet. De kan leses og brennes med inntil 2x hastighet. Den kan i tillegg også brenne både DVD- og CD-plater.

Brenneren vil være beregnet for innbygging i PC-er og leveres med Serial ATA-grensesnitt. Den skal være utstyrt dynamisk jitter-kalibrering, sanntidskompensasjon for skriveeffekten og beskyttelse mot buffer under-run.

Også på HD DVD-fronten dukker det opp produktnyheter. Toshiba skal i midten av juli begynne leveransene av RD-A1, en stueenhet som både er en harddiskopptaker og en HD DVD-opptaker. Den leveres med 1 terabyte harddiskplass og støtter HD DVD-plater med ett eller to lag (15 eller 30 GB kapasitet), i tillegg til DVD og CD.

RD-A1 har både digital og analog tv-mottaker og støtter oppløsninger på opptil 1080p.

Alt tyder på at enheten bare vil bli tilbudt i Japan. Veiledende pris er 398.000 yen, omtrent 21.600 kroner.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.