FORBRUKERTEKNOLOGI

BenQ med Blu-ray-brenner til Europa

Det blir kniving mellom flere leverandører om å levere den første Blu-ray Disc-brenneren i Europa.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. juli 2006 - 09:14

BenQ kommer til å bli blant de første leverandørene av Blu-ray Disc-enheter i Europa. I august vil selskapet slippe BD-brenneren BW1000 på det europeiske markedet. Det er ventet at enheten vil koste omtrent 799 euro (6350 kroner), noe som ifølge Reuters er betydelig lavere enn konkurrerende produkter, som i begynnelsen vil ha en veiledende pris på opptil 1400 euro.

Brenneren, som ble vist fram allerede i fjor, støtter skrivbare og overskrivbare plater med ett eller to lag, med henholdsvis 25 eller 50 GB lagringskapasitet. De kan leses og brennes med inntil 2x hastighet. Den kan i tillegg også brenne både DVD- og CD-plater.

Brenneren vil være beregnet for innbygging i PC-er og leveres med Serial ATA-grensesnitt. Den skal være utstyrt dynamisk jitter-kalibrering, sanntidskompensasjon for skriveeffekten og beskyttelse mot buffer under-run.

Også på HD DVD-fronten dukker det opp produktnyheter. Toshiba skal i midten av juli begynne leveransene av RD-A1, en stueenhet som både er en harddiskopptaker og en HD DVD-opptaker. Den leveres med 1 terabyte harddiskplass og støtter HD DVD-plater med ett eller to lag (15 eller 30 GB kapasitet), i tillegg til DVD og CD.

RD-A1 har både digital og analog tv-mottaker og støtter oppløsninger på opptil 1080p.

Alt tyder på at enheten bare vil bli tilbudt i Japan. Veiledende pris er 398.000 yen, omtrent 21.600 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.