Bente Sollid forlater Cell Network

Det blir Mandators Sverre Hurum som overtar sjefstillingen i Cell Network Norge. Bente Sollid takker nei til stillingen som Chief Strategic Officer og slutter i selskapet.

Det blir Mandators Sverre Hurum som overtar sjefstillingen i Cell Network Norge. Bente Sollid takker nei til stillingen som Chief Strategic Officer og slutter i selskapet.

- Stillingen som Chief Strategic Officer (CSO) ville ha betydd et karrieremessig stort opprykk for meg, men timingen er ikke riktig. Jeg gifter meg lørdag denne uken og ønsker ikke å starte ekteskapet med 280 reisedager i året, sier hun i en pressemelding.

Sollid har lenge signalisert at hun vil ta ett års permisjon i Frankrike hvis hun ikke fikk jobben som sjef i Norge. Men da var det snakk om permisjon fra Cell.

Nå går hun ett skritt lenger og slutter i selskapet hun har jobbet i de siste seks årene etter at hun i sin tid var med å starte Molde-selskapet Digital Hverdag.

Beslutningen er tatt i forbindelse med at aksjonærene i Cell Network aksepterte budet fra Mandator i forbindelse med fusjonen.

Mens sjefrival Sverre Hurum ikke er nevnt i pressemeldingen fra Cell Network Norge, står det bekreftet i en pressemelding fra Mandator i Sverige at han skal overta ansvaret for det sammenslåtte selskapet i Norge etter ti år som administrerende for Mandator i Norge.

Om hennes etterfølger i sjefsstolen til Cell, sier Bente Sollid til digi.no:

- Jeg har lært Hurum å kjenne i de tre månedene vi har sittet å diskutert strategier. Han er en rett mann for Cell Network, og jeg ønsker han lykke til. Nå vil han få en jobb med store muligheter og utfordringer.

De tre siste månedene har ledergruppene i Cell Network og Mandator jobbet med å forme det nye selskapet. Det var i denne prosessen Sollid ble tilbudt jobben som CSO i Stockholm med rapporteringsplikt direkte til konsernsjef Niklas Flyborg.

- En stilling som CSO omfatter nesten utelukkende arbeid utenfor Norge. Ikke bare fordi konsernets ledelse ligger i Stockholm, men fordi ansvar og overvåkning av strategisk retning ville ha krevd mye tid og opmerksomhet mot det amerikanske markedet, det europeiske kontinentet og Asia hvor Cell allerede er etablert, sier hun og mener dermed at det vil være forskjell med reiser på en sjefstilling i Norge og Sverige.

Hun har ledet den norske virksomheten gjennom seks fusjoner og kommer, ifølge pressemeldingen, ikke til å tiltre noen ny stilling i Norge med det samme. Hun flytter til Frankrike med mannen i løpet av sommeren.

Om hun hadde dratt til Frankrike hvis hun hadde fått jobben som administrerende direktør i Cell Network i Norge, vet hun ikke:

- Det er et hypotetisk spørsmål jeg ikke kan svare på, forteller Sollid.

I Frankrike planlegger Sollid å være fram til høsten.

- Da skal jeg se hvilke muligheter som ligger der. Det kan være at jeg tar turen tilbake til Norge. En ting er i alle fall sikkert, og det er at jeg vil jobbe med Internett, men ikke i en konkurrent til Cell.

Til toppen