BeOS beta klar

Bes operativsystem BeOS vil nå bli distribuert sammen med Mac-magasiner i fem land iløpet av de neste to månedene.

Bes operativsystem BeOS vil nå bli distribuert sammen med Mac-magasiner i fem land iløpet av de neste to månedene.

Operativsystemet ble opprinnelig laget for å kjøre på egen maskinvare, men endte opp som et OS for Power Macintosh. BeOS skal ta opp konkurransen mot Apples nye operativsystem Rhapsody.

Apples lansering av MacOS 8.0 er en oppgradering av 7.6, men et langt steg i retning av Rhapsody, som er planlagt lansert tidlig i 1998. Kompaktplaten som følger med amerikansk eller engelsk MacUser, innholder også elektronisk dokumentasjon og Matrowerk Code Warrior Lite. Code Warrior er blant favorittene til de som lager programvare til MacOS.

Be håper at dette vil føre til at interessen for BeOS øker ute hos utviklerne. Man kan også bestille CDen fra Bes hjemmesider. Den koster der ti dollar, så det kan "lønne seg" å vente til MacUser omsider kommer hos Narvesen. Det er også mulig å få CDen pluss to fremtidige oppgraderinger ved å betale USD 49,95 skriver news.com.

Be ble grunnlagt av den tidligere Apple-direktøren Jean-Louis Gassee. Be var en klar oppkjøpskandidat for Apple før jul, men Apple bestemte seg som kjent å kjøpe Steve Jobs' NeXT istedet.

Til toppen