Ber andre land holde seg unna Apple

En amerikansk embetsmann ber andre land avstå fra å regulere Apple iTunes.

Ber andre land holde seg unna Apple

En amerikansk embetsmann ber andre land avstå fra å regulere Apple iTunes.

Telegrambyrået Reuters melder at sjefen for antitrustavdelingen i USAs justisdepartement, Thomas Barnett, i går gikk åpent ut med en oppfordring til andre land om ikke å pålegge Apple begrensninger i forretningsmodellen for mediesatsingen iTunes.

Norge og andre land har kritisert rettighetshåndteringen i iTunes, fordi musikk- og videospor som kjøpes gjennom denne tjenesten ikke kan spilles på andre mobile enheter enn Apples egen iPod. Barnett nevnte verken Norge eller andre land direkte, men uttrykte seg i allmenne vendinger. Han sa at andre land bør tenke seg om før de griper inn og regulerer populære tjenester basert på ny teknologi, og nevnte spesielt at iTunes er utsatt for reguleringsforsøk i utlandet.

Barnett mener en eventuell regulering av iTunes vil skade forbrukerne, selv om tiltakenes uttalte hensikt er å hjelpe dem. Han knyttet Apple-saken til allmenne betraktninger om vern av opphavsrett og ny teknologi. Han ble utfordret av en av tilhørerne som pekte på at Microsoft bruker tilsvarende argumenter om opphavsrett og teknologisk fornyelse i sitt forsvar mot monopolforfølgelse fra EU. Barnet svarte at han det er en diskusjon han vil ta opp i en annen sammenheng.

    Les også:

Til toppen