Ber om donasjon for å anke fildelingsdom

Alenemoren Jammie Thomas vil samler penger gjennom egen nettside, for å ta opp kampen mot RIAA.

Ber om donasjon for å anke fildelingsdom

Alenemoren Jammie Thomas vil samler penger gjennom egen nettside, for å ta opp kampen mot RIAA.

Den 30-årige enslige alenemoren, Jammie Thomas ble i forrige uke idømt en bot på over 1,2 millioner kroner for å ha distriubert 24 musikkopier gjennom fildelingstjenesten Kazaa.

RIAA (Recording Industry Association of America), platebransjens mektige forening, hevdet Thomas hadde delt 1702 sanger på nettet over fildelingsnettverket Kazaa, men fokuserte på 24 av sangene de mente hun hadde distribuert. Hun må betale 9250 dollar for hver sang.

Nå vil kvinnen anke dommen, skriver comon.dk.

Gjennom en Youtube video freejammie.com ber Thomas om donasjon til å fortsette kampen mot platebransjens RIAA, og 4.000 dollars skal allerede ha blitt donert.

RIAA har opprinnelig forsøkt å få Jammie Thomas dømt for copyright-krenkelse i 1.700 tilfeller som var antallet av musikkfiler som ble funnet på hennes PC. Hun ble kun dømt for 24 filer, som lå i henens Shared-folder.

I dommen er det nettopp det at hun har stilt digital musikk til rådighet i Shared-folder som er pekt på som en overtredelse av de amerikanske copyright-loven, selv om det ikke er bevist at noen faktisk har lastet ned musikken.

Det er dette punktet som Thomas advokat vil angripe i den kommende anke-saken.

Til toppen