JUSS OG SAMFUNN

Bergen kommune stenger meldingstjeneste

Skoleappen Vigilo stenges av i Bergen kommune, etter at en ny alvorlig feil er oppdaget.

Bergen kommune stenger meldingstjenesten Vigilo etter at en feil ble oppdaget. Skolebyråd Linn Kristin Engø (Ap) kaller feilen alvorlig.
Bergen kommune stenger meldingstjenesten Vigilo etter at en feil ble oppdaget. Skolebyråd Linn Kristin Engø (Ap) kaller feilen alvorlig. Foto: Marit Hommedal/ NTB scanpix
22. okt. 2019 - 07:48

Feilen førte til at en melding fra en foresatt til en kontaktlærer gikk ut til en hel foreldregruppe, skriver Bergen kommune i en pressemelding.

Dette er en funksjon som Bergen kommune ikke har avtale om å ta i bruk.

– Alvorlig feil

Illustrasjonsbilde.
Les også

Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet

– Dette er en alvorlig feil. Vi kommer til å kreve en grundig forklaring fra leverandøren om hvordan de kan ta i bruk en ny funksjonalitet som vi ikke har bestilt, spesielt i lys av den siste tids hendelser, sier byråd Linn Kristin Engø (Ap) for barnehage, skole og idrett.

Feilen skyldtes en oppdatering av programvaren som ble gjennomført fredag. Avviket ble oppdaget først mandag. Vigilo har nå stengt av meldingstjenesten og fjernet chattefunksjonen i appen.

Bergen kommune begynte å bruke appen i høst. Den skal brukes til kommunikasjon mellom foreldre og ansatte i skoler og barnehager.

Bergen kommunen har besluttet å vente med å ta tjenesten i bruk inntil videre.

Responsfunksjon slått av

Administrerende direktør Øystein Viland i Vigilo avviser at det er en feil i appen.

– En forelder har antakeligvis svart på en gruppemelding som kontaktlæreren har lagt ut. Da blir det synlig for alle, sier Viland til Bergensavisen.

MUS VS. ELEFANTER: Øystein Viland var rektor ved en ungdomsskole før han ble direktør for IT-selskapet Vigilo. Nå kritiserer han andre leverandører for å ha låst inn kommunene med skole-IT. Selv oppfatter han selskapet sitt som en liten mus i kamp med elefanter.
Les også

Utfordrer elefantene til kamp om skole-IT. Hevder at kommunene er blitt kapslet inn og fastlåst

Dette er ikke første gang skoleappen Vigilo svikter. Tidligere i oktober fikk foreldre uten foreldreansvar informasjon om barna sine, etter at informasjonen ble delt i skoleappen. Kripos ble koblet inn saken.

Svikten omfatter blant annet tre barn som bor på hemmelig adresse og ti barn som har familieforhold som gjør at foreldrene ikke skulle ha noen informasjon om barna, skrev Bergens Tidende.

(©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.