Bernhard Steen kjøper tilbake DinSide

Bernhard Steen får igjen kontrollen over nettavisen han startet i april 1997. SOL-eier Eniro selger nå alle sine aksjer i DinSide tilbake til Steen.

Bernhard Steen får igjen kontrollen over nettavisen han startet i april 1997. SOL-eier Eniro selger nå alle sine aksjer i DinSide tilbake til Steen.

- Dette er helt i tråd med Eniros strategi for det norske markedet, hvor mye av fokuset vil være på portalen, katalog- og søketjenester, skriver Bernhard Steen i en pressemelding.

- Jeg er lykkelig over å få anledning til å eie DinSide igjen. Da Eniros oppkjøp av Scandinavia Online ble kjent, ble det spekulert i hvorvidt DinSide ville passe inn i den fremtidige strategien til selskapet. Jeg tok da kontakt med styreformann i DinSide, Kristin Skogen Lund, for å diskutere en eventuell overtakelse, og etter å ha gått noen runder, har vi nå undertegnet en avtale hvor jeg kjøper alle aksjene i DinSide fra SOL/Eniro. Alle ansatte vil nå også få anledning til å kjøpe aksjer i selskapet, noe jeg tror vil - om mulig - gjøre en fantastisk gjeng enda mer motiverte, skriver Steen i meldingen.

DinSide ble startet i april 1997, og ett år senere gikk tjenesten online. Ved lansering besto tjenesten av tre redaksjoner; personlig økonomi, data og bil/motor. Senere kom også en egen reiseredaksjon på plass. DinSide-avleggeren DinSide Auksjon ble i desember 1999 solgt til QXL, mens SOL kjøpte DinSide fra hovedinvestor Micro Holding Invest og de ansatte i juni 2000. Oppgjøret ble gjort i 712.000 SOL-aksjer med et halvt års bindingstid.

I dag er det 21 ansatte i DinSide.

Til toppen