Betaler milliarder for eget selskap

Cisco gir gylden mulighet til tre av sine beste ingeniører.

Betaler milliarder for eget selskap
Tre av Ciscos beste ingeniører har fått en mulighet som kan gjøre dem til milliardærer. Samtidig håper Cisco på å utvikle produkter og teknologi raskere enn ved tradisjonelle prosesser.

Nettverksgiganten Cisco varslet denne uken sine ansatte om at de har invester 100 millioner dollar, 576 millioner norske kroner, i et selskap som er startet opp av tre tidligere ansatte. Inkludert i finansieringspakken er en avtale om at Cisco kan kjøpe selskapet for ytterligere 750 millioner dollar, 4,3 milliarder norske kroner.

Det spesielle med oppkjøpet er at selskapet Cisco investerer i, Insieme, ble startet av tre av de beste ingeniørene ved Cisco. Selskapet er rett og slett satt opp med det formål å bli kjøpt opp av Cisco dersom de lykkes i å utvikle interessante produkter.

Nettverksgiganten har tidligere gjort tilsvarende transaksjoner, kalt «spin in», med selskap innenfor høyhastighets nettverk og datalagring.

Ifølge bloggen Bits til New York Times skal Insieme utvikle programvaredefinerte nettverk (SDN) og Cisco håper det nye selskapet vil komme opp med en billig og enkel måte å kjøre nettverket i store nettsky-løsninger. Dette er et område hvor Cisco er i hard konkurranse med blant annet Juniper Networks og Alcatel, men håpet er at Insieme vil utvikle produkter som feier konkurrentene av banen.

Ved å flytte noen av sine smarteste hoder ut av selskapet, gi dem muligheten til å jobbe som «gründere» med et prosjekt, håper Cisco at de vil kunne utvikle banebrytende teknologi og løsninger langt raskere enn å kjøre all utvikling internt i selskapet.

Men for de øvrige ansatte i selskapet, som ikke blir invitert med, kan det virke ganske demotiverende å se kollegaer bli ekstremt rike mens de i grunnen gjør den samme jobben.

    Les også: