RESULTATERFINANS

Betalte fire millioner kroner for Internett-adresse

Morten Steen har tidligere solgt domenenavnet wap.no og selger nå bluetooth.no til Internett-selskapet Rolv E. Heggenhougen og iGroup for aksjer verd fire millioner kroner.

8. juni 2000 - 10:59

Morten Steen er en smart mann. I stedet for å sloss med alle andre om hvem som skal ha rettigheter til generelle Internett-navn, har han registert selskaper med navn som Steen Wap Norge og Steen Bluetooth Norge, noe som med dagens registreringsregler gir han rett til domenene wap.no og bluetooth.no.

Les mer om Bluetooth:
Presenterer WAP-telefon med Bluetooth
Bluetooth kan ikke forstyrre trådløse lokalnett
Bluetooth 1.0 er klar - gir trådløse nett for tale og data
Slike generelle navn regnes som verdifulle fordi de er enkle å huske. Tidligere i våres solgte Morten Steen og hans to partnere adressen wap.no til Wapfactory for en ukjent millionsum. Steen hadde her laget en enkel informasjonsstjeneste om Wap-telefoner. Blar opp millioner for wap.com og wap.no


Nå har Steen gjentatt sitt smarte grep. Han har skaffet seg domenet Bluetooth.no for å skape en informasjonstjeneste om den nye standarden for trådløs kommunikasjon.
- Vi betaler med 900.000 aksjer i iGroup, forteller iGroup-gründer Rolv E. Heggenhougen til digi.no. Med gårsdagens sluttkurs på 4,5 kroner får Steen aksjer verd over fire millioner kroner.

Timingen er bra - Ericsson lanserte sitt første bluetooth-produkt på mandag: Presenterer WAP-telefon med Bluetooth
- Vi skal drive informasjonstjenesten ut året, forteller Steen til digi.no.

Men Steen og hans partnere har flere jern i ilden. Vi har registert to domener til som vi arbeider med, forteller Steen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.