BH som ringer politiet

En kvinnelig, britisk oppfinner har utviklet en spesiell sikkerhet-BH som automatisk kan varsle politiet hvis brukeren blir utsatt for en skremmende opplevelse.

En kvinnelig, britisk oppfinner har utviklet en spesiell sikkerhet-BH som automatisk kan varsle politiet hvis brukeren blir utsatt for en skremmende opplevelse.

Kursty Groves som er designstudent ved Royal College of Art i London, har utviklet en prototyp av den såkalte Techno Bra, BH-en som ved hjelp av en hjertemonitor, GPS-sensor (Global Positioning System) og en mobiltelefon kan detektere raske hopp i hjerterytmen til brukeren.

Techno Bra skal ifølge Wired News kunne skille mellom høy puls som skyldes akutte, skremmende situasjoner som overfall fra høy puls som skyldes fysisk aktivitet som jogging og annen idrett. Dette kan gjøres fordi pulsen gjerne øker svært raskt i forbindelse med frykt, mens den stiger mer gradvis når en person trener.

Ved hjelp av GPS-sensoren og telefonen kan BH-en fortelle politiet eller annen mottaker hvor brukeren befinner seg når BH-en slår ut. BH-en er i tillegg utstyrt med en knapp som forhindrer at alarmen går. Dette kan være nyttig i situasjoner hvor brukeren for eksempel blir skremt uten at vedkommende egentlig er i fare.

Prototypen er håndlaget. Elektronikken er bygget inn en er geléaktig substans som kun er tre millimeter tykk. Batteriet og avbruddsknappen er bygget inn i spennen foran. Elektronikken kan enkelt tas av slik at BH-en, som er laget av et spesielt strømledende materiale, kan vaskes.

Groves forhandler med flere bedrifter for å gjøre Techno Bra tilgjengelig på markedet. Hun håper at den vil komme i butikkene i løpet av år 2000.

Groves forteller at selv om BH-en først og fremst er laget som en sikkerhetsenhet for kvinner, vil den også kunne brukes til andre formål, blant annet av pasienter med hjerteproblemer eller innebygd i T-trøyer for både menn og kvinner som en treningsmonitor.

Til toppen