BEDRIFTSTEKNOLOGI

Biler skal få Internett-adresse

Mens Nokia vil utvikle en teknologi som gir alle Mercedeser, Opeler, Audier og Forder egen Internettadresse, vil Ericsson, Telia og Volvo utvikle sine trådløse løsninger for bilindustrien.

Therese Werenskiold
29. feb. 2000 - 05:10

Den finske mobil-produsenten Nokia tror at alle biler vil ha minst én Internett-adresse innen fem år. Og Nokia ønsker også være den ledende leverandøren av teknologien som skal muliggjøre dette.

Den første trådløse kommunikasjonsenheten som er rettet mot biler kalles 'telematics systemet', og vil bli lansert i løpet av året. Denne enheten skal for eksempel kunne sende en beskjed til bil-verkstedet dersom uhellet skulle være ute, melder den danske nyhetstjenesten Comon.

Systemet skal også kunne brukes til å informere bilister om køer eller trafikkuhell.

Teknologien vil i første omgang være tilgjengelig for dem som anskaffer seg Mercedes Benz, Audi, Opel eller Ford.

Men sverger du til Volvo, er det også håp...

Ericsson, Telia og Volvo går sammen om å etablere et felles selskap for å utvikle trådløse kommunikasjonsløsninger for bilindustrien. Første bud er å bringe Internett inn i bilen.

Det nye selskapet heter WirelessCar, og skal ifølge Nettavisen utvikle komplette løsninger for trådløs kommunikasjon, både innen lyd, bilde og tekst. I tillegg blir nødhjelpsutstyr som GPS (Global Positioning System) en viktig del av selskapets satsningsområder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.