KARRIERE

Bill Gates avviser comeback

Avsanner rykte om at han vil erstatte Steve Ballmer.

Microsoft-gründer Bill Gates (t.h) har ingen planer om å returnere som toppsjef og dermed erstatte Steve Ballmer.
Microsoft-gründer Bill Gates (t.h) har ingen planer om å returnere som toppsjef og dermed erstatte Steve Ballmer.
16. des. 2011 - 11:22

Det er ingen hemmelighet at Steve Ballmer sliter med oppslutningen. Det har lenge vært mumling blant Microsofts investorer om at de fortjener en bedre toppsjef, samt regelrette krav fra noen få aksjonærer om at han må trekke seg.

Selv om de mange observatørenes spådommer om Ballmers exit har blitt gjort til skamme gjennom flere år, kommer det stadige nye hint om hans fallende popularitet.

Nylig kanskje best illustrert ved at de ansatte ikke gadd å lytte, men snarere skal ha forlatt stolene sine da han holdt en tale på selskapets årlige internkonferanse. En fersk måling støtter opp under antakelsen at tilliten til Ballmers ledelse er på bånn.

Bill avviser comeback

Et rykte om at han snart vil bli erstattet av sin kamerat siden 1970-tallet, sin forgjenger Bill Gates, blusset opp i forrige uke. Det skjedde etter en artikkel i CNN som siterte en anonym «prominent konsernsjef» som skal ha hørt om slike planer fra noen i Gates' omgangskrets.

Microsoft-gründeren har derimot ingen slike planer. Det sier han selv i et intervju med Sydney Morning Herald etter å ha blitt konfrontert med ryktene. Gates er for tiden på ferie med familien i Australia.

Bill sier til avisen, som kjent er, at han jobber på heltid med veldedighetsstiftelsen han stiftet sammen med kona, Bill & Melinda Gates Foundation. Det har han gjort siden juni 2008. (Se vår kommentar: Farvel, Bill)

- Det er dette som vil være jobben min resten av livet, sier filantropen til avisen.

Dermed avsanner han spekulasjonene til CNN, som sammenlignet hans angivelige tilbakekomst med andre kjente tilfeller fra IT-bransjen, deriblant Steve Jobs, Michael Dell og Larry Page – som alle returnerte til topplederjobben etter en periode.

Gates er den største individuelle aksjonæren i Microsoft med sine 6,4 prosent, og har fortsatt rollen som selskapet styreleder.

Stagnasjon

Neste måned er det 12 år siden han overlot stillingen som konsernsjef til Steve Ballmer. Frem til da hadde aksjekursen til Microsoft økt vedvarende i hele virksomhetens levetid. Lederbyttet der markedsmannen overtok etter teknologen markerte et brudd med denne utviklingen.

Aksjekursen har aldri senere matchet nivået fra da Ballmer overtok, som var på 35 dollar. Snarere falt den og stagnerte rundt dagens nivå på drøyt 25 dollar, noe denne grafen tydelig viser.

De som hilset Ballmer velkommen med å kjøpe aksjer for 100.000 dollar ved årtusenskiftet, sitter i dag igjen med aksjer verdt drøyt 70.000 dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.