AVTALER & KONTRAKTER

Bill Gates drev frem Skype-kjøpet

Microsoft-gründeren måtte overbevise eget styre.

18. mai 2011 - 09:09

Microsoft-gründer Bill Gates gikk personlig sterkt inn for oppkjøpet av Skype. Han måtte også overbevise andre styremedlemmer om å støtte overtakelsen.

Det går frem av et intervju med BBC og deres tv-program Hardtalk som vises onsdag denne uken.

- Jeg argumenterte sterkt i styret for å gjennomføre kjøpet, sier Gates.

I forrige uke ble det klart at programvaregiganten betaler 8,5 milliarder dollar for Skype. Det tilsvarer 47 milliarder kroner og er deres dyreste oppkjøp noensinne.

Gates trakk seg fra sin siste heltidsstilling i Microsoft for tre år siden, for å bruke tid på filantropi og styrke arbeidet med vaksiner til barn i fattige land.

Likefullt er han fortsatt styreleder i Microsoft, og dermed aktiv i selskapets strategiske beslutninger.

Taper penger

Skype sliter med røde tall i regnskapet trass over 663 millioner registrerte brukere. 170 millioner er såkalte «aktive» brukere, men bare en liten andel av disse (rundt 6 prosent) betaler for seg. Resten benytter gratistjenestene til Skype.

Overfor BBC bekrefter Bill Gates at beslutningen om å kjøpe Skype var strategisk. Det er ikke Skypes nåværende inntekter, men hvordan teknologien kan kombineres med Microsofts produktportefølje som var avgjørende.

- Hele konseptet med videokonferanser kommer til å bli mye bedre enn det er i dag. Det skal bli fascinerende å se hva Microsofts glimrende forskningsavdeling kan få til sammen med Skype, sier Gates.

Styret i Microsoft består foruten formann Bill Gates og toppsjef Steve Ballmer av syv andre medlemmer. Det går ikke frem hvem som måtte overbevises om at Skype-handelen var fornuftig eller hva deres innvendinger kan ha vært.

Mange har stilt spørsmål ved den høye prisen de blar opp for Skype. Ved rykter om andre selskapers bud på virksomheten det siste året har verdien av virksomheten vært anslått til under halvparten av det Microsoft gir.

Det private investeringsselskapet Silver Lake kjøpte aksjemajoriten i Skype for 3,1 milliarder dollar for halvannet år siden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.