RESULTATERFINANS

Bill Gates igjen verdens rikeste

Topper milliardærlisten for første gang siden 2007.

Ingen over Microsoft-medgründer og filantrop Bill Gates på listen over verdens rikeste.
Ingen over Microsoft-medgründer og filantrop Bill Gates på listen over verdens rikeste. Bilde: Sean Gallup/Getty Images/All Over Press
21. mai 2013 - 07:51

Microsoft-gründeren Bill Gates er igjen verdens rikeste person, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Det er første gang Gates har nådd til topps på Bloombergs milliardærliste siden 2007. Årsaken er solid oppgang på de amerikanske børsene, som har fått Gates' formue til å vokse betraktelig siden nyttår.

Det betyr at den tidligere Microsoft-sjefen nå er god for 72,7 milliarder dollar, ifølge Bloomberg. Det tilsvarer 425 milliarder kroner.

Gates' topplassering betyr at den mexicanske telemogulen Carlos Slim er skjøvet ned på andre plass. Langt bak ligger han riktignok ikke, med en formue på 72,1 milliarder dollar.

Slim skal ha blitt 2 milliarder dollar fattigere siden nyttår, og forklaringen er at Mexicos nasjonalforsamling har tatt grep for å begrense markedsdominansen hans.

En ny lov gjør det mulig å dele opp telefonselskaper med en markedsandel på mer enn 50 prosent. Slims selskap America Movil har 70 prosent av Mexicos mobilbrukere som kunder, og hele 80 prosent av fasttelefonabonnentene.

Tidligere denne måneden ble Slim møtt av en gruppe kazoo-spillende demonstranter i New York som beskyldte ham for å ta altfor høye priser. Den 73 år gamle mexicaneren avviser alle anklager. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.