Billedbehandling med høy oppløsning

MRT micro lanserer i disse dager en oppgradert utgave av sitt billedhandlingsprodukt, VideoPort Professional/i>. Produktet er spesielt rettet mot brukere med store krav til detaljgrad og presisjon.

MRT micro lanserer i disse dager en oppgradert utgave av sitt billedhandlingsprodukt, VideoPort Professional/i>. Produktet er spesielt rettet mot brukere med store krav til detaljgrad og presisjon.

VideoPort Professional er en videograbber som kan fange opp bilder fra en rekke forskjellige videokilder i formatene NTSC, S-Video og PAL. Produktet består av et video-digitaliseringsenhet innebygget i et PC-kort, en videokabel og en programvarepakke. Produktet er i første rekke beregnet for brukere med bærbare PC-er, men det er fullt mulig å få kjøpt PC-kortlesere også til stasjonære PC-er.

Oppløsningen på bildene til de ubehandlede bildene er bare begrenset av selve videosignalet. Det er også mulig å utvide oppløsningen til Kodak CD-standarden på 3200 x 2400 piksler ved hjelp av interpolasjon. Fargedybden er hele på 24 bit, uansett oppløsning.

David Hauger, visepresident for markedsføring i MRT micro, sier til digi.no at VideoPort Professional nå er enklere å installere og bruke enn forgjengeren. Et nytt sett med raskere drivere er blitt lagt til, og produktet støtter nå Windows NT i tillegg til Windows 95 og 3.x.

Samtidig er prisen blitt redusert med omtrent en tredel. Veiledende pris er nå 199 dollar.

Hauger kan vise til kunder som bruker og anbefaler VideoPort Professional til mange bruksområder. Blant annet har General Electric Medical Systems' Healthcare Service divisjon valgt VideoPort Professional til å fange bildedata fra forskjellige kilder innen ultralydsystemer.

SciCan, en kanadisk produsent av medisinsk og odontologisk utstyr, anbefaler MRT micros produkt til bruk i forbindelse med høyoppløselig fotografering fra innsiden av pasientens munn.

MRT micro ASA eies av blant andre Telenor Venture og Statens Nærings- og Distriktsutviklingsfond, SND. MRT micro ASA planlegger en offentlig emisjon og introduksjon på Oslo Børs i løpet av høsten 1998.

Til toppen