RESULTATERFINANS

Billig-mobilnett fremdeles i test

Teletopia har åpnet sitt billige mobilnett, men Telenor og Netcom kan foreløpig puste lett.

8. jan. 2004 - 07:05

Teletopia fikk i fjor høst stor oppmerksomhet da selskapet åpnet det tredje mobilnettet i Norge. For i motsetning til Telenor og Netcom som har landsdekkende nett, ble den tredje GSM-lisensen delt ut med små dekningskrav.

Teletopia-sjef Robert Hercz har derfor lansert et mobilnett som ferdig utbygget skal bare dekke Stor-Oslo. Brukere som beveger seg utenfor dette området må foreløpig ha et kontantkort fra Telenor eller Netcom i tillegg.

Modellen er enkel: Stor-Oslo gjør det mulig å nå et stort antall mulige kunder med et fåtall mobilmaster. De lave utbyggingskostnadene per bruker skal la Teletopia holde lavere priser enn de to etablerte aktørene som må dekke hele landet.

Hercz åpnet nettet sitt i slutten av oktober, men siden har det vært stille - en større lanseringskampanje for å skape et volum av kunder har uteblitt.

Dette skyldes, forklarer Hercz til digi.no, at Teletopia fremdeles definerer seg i en testfase.

- Vi har startet salget for å få inn et mindre antall brukere som kan teste nettet skikkelig, men skulle det ha skjedd noe etter en stor lansering, hadde dette skadet oss. Nå har likevel alt gått på skinner, og vi nærmer oss en generell åpning, forteller Teletopia-sjefen.

Nettet i Oslo er ikke ferdig.

- Så langt har vi etablert 53 mobilsendere og skal åpne seks til, noe som vil skape dekning i Groruddalen, forteller Hercz.

Foreløpig selges Teletopia-abonnementene bare i tre Telebutikken-filialer i Oslo Sentrum, men ryktene har gitt selskapet ”et par tusen kunder”, forteller Hercz.

Når og ikke minst hvordan han skal løfte salget til et volum der han tjener penger, vil Teletopia-sjefen foreløpig ikke si noe særlig om. På spørsmål om når han skal erklære nettet for åpent og eventuelt starte markedsføring, svarer han "ikke på denne siden av påsken".

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.