BEDRIFTSTEKNOLOGI

Billig tregbånd til Vestlandet

"Norges billigste ADSL-abonnement?", spør PC Support, og lokker med månedspriser på 248,- kroner. Greit det, men vit at det du får er tregbånd.

25. nov. 2003 - 12:46

For små bedrifter som ikke har et presserende behov for utveksling av store datafiler, eller privatpersoner som stort sett bruker Internett til nettbank, epost og lesing av nettaviser, kan tregbånd på 256 kilobit per sekund (fire ganger raskere enn ISDN) gjøre susen.

Er du imidlertid på utkikk etter en løsning som skal gi deg mulighet til f.eks. å streame høykvalitetsvideo ned til PC-en din, holder nok ikke tregbånd - da bør du investere i ekte bredbånd på vel to megabit per sekund (32 ganger raskere enn ISDN).

Uansett: Stadig flere leverandører lanserer nå "billig-ADSL" etter at Tiscali først opplevde stor suksess med sin tregbånd-pakke i Storbritannia. "Tregbånd" er tregt bredbånd, og

Helgelandsnett var først ut med en slik tjeneste i Norge, og nå følger blant andre UPC og altså PC Support på Nordvestlandet etter.

Som all annen ADSL-teknologi gir også sneglevarianten fordelen ved at din PC alltid kan være tilkoblet nettet - det beregnes ikke tellerskritt, utelukkende en fast månedsavgift, så du kan surfe så mye du bare orker.

Sykkylven-selskapet PC Supports nye tregbåndpakke blir i første omgang bare tilgjengelig i utvalgte sentrumsområder på Nordvestlandet - deriblant i Ålesund, Hareid, Ørskog, Stordal, Vestnes, Stranda og Sykkylven. Områder som Hornindal og Sandøy må foreløpig nøye seg med andre bredbåndsprodukter, opplyser selskapet i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.