Billig-Vista blir lett å oppgradere

Det blir lett å oppgradere for den som angrer kjøpet av en billigversjon av Windows Vista.

Det blir lett å oppgradere for den som angrer kjøpet av en billigversjon av Windows Vista.

Microsofts Windows Vista vil som kjent komme seks versjoner. To av disse vil ikke kunne kjøpes av vanlige brukere i vår det av verden, det vil si Enterprise- og Starter-versjonene. De øvrige versjonene vil kunne kjøpes fritt.

    Les også:

I den siste testutgaven av operativsystemet, har Microsoft lagt til en funksjon på kontrollpanelet som kalles Windows Anytime Upgrade. Denne skal gjøre det mulig for brukere av billig-utgaven Windows Vista Home Basic å bestille og laste ned en oppgradering til Windows Home Premium eller Windows Vista Ultimate. Det vil altså ikke være nødvendig å kjøpe en fysisk DVD-plate med oppgraderingen i butikken. Også brukere av Windows Vista Business skal kunne oppgradere til Windows Vista Ultimate, som inneholder all funksjonaliteten i både Business- og Home Premium-utgavene.

News.com skriver at Microsoft har bekreftet at en slik funksjonalitet er planlagt for Windows Vista, men at selskapet er sparsommelige med detaljene.

– Vi arbeider tett med våre partnere om å få på plass den rette infrastrukturen for å støtte Windows Anytime Upgrade, og vi vil ha mer informasjon å tilby på et senere tidspunkt, skriver en Microsoft-representant i en e-post til News.com.

Det er klart at en slik metode vil gjøre det enklere for brukere som først har valgt å satse på Windows Vista Home Basic eller Business å oppgradere hvis de angrer på valget og ønsker mer funksjonalitet. For Microsoft betyr det trolig i tillegg økte inntekter, siden det ganske sikkert ikke vil lønne seg for kundene å først kjøpe en av de enkle Vista-variantene, for så å oppgradere til en mer avansert og dyrere utgave, framfor å kjøpe den mer avanserte utgaven med en gang.

Bilder av hvordan Windows Anytime Upgrade ser ut i dagens versjon, finnes på denne siden.

Til toppen