BEDRIFTSTEKNOLOGI

Billig-Vista blir lett å oppgradere

Det blir lett å oppgradere for den som angrer kjøpet av en billigversjon av Windows Vista.

8. mars 2006 - 07:33

Microsofts Windows Vista vil som kjent komme seks versjoner. To av disse vil ikke kunne kjøpes av vanlige brukere i vår det av verden, det vil si Enterprise- og Starter-versjonene. De øvrige versjonene vil kunne kjøpes fritt.

    Les også:

I den siste testutgaven av operativsystemet, har Microsoft lagt til en funksjon på kontrollpanelet som kalles Windows Anytime Upgrade. Denne skal gjøre det mulig for brukere av billig-utgaven Windows Vista Home Basic å bestille og laste ned en oppgradering til Windows Home Premium eller Windows Vista Ultimate. Det vil altså ikke være nødvendig å kjøpe en fysisk DVD-plate med oppgraderingen i butikken. Også brukere av Windows Vista Business skal kunne oppgradere til Windows Vista Ultimate, som inneholder all funksjonaliteten i både Business- og Home Premium-utgavene.

News.com skriver at Microsoft har bekreftet at en slik funksjonalitet er planlagt for Windows Vista, men at selskapet er sparsommelige med detaljene.

– Vi arbeider tett med våre partnere om å få på plass den rette infrastrukturen for å støtte Windows Anytime Upgrade, og vi vil ha mer informasjon å tilby på et senere tidspunkt, skriver en Microsoft-representant i en e-post til News.com.

Det er klart at en slik metode vil gjøre det enklere for brukere som først har valgt å satse på Windows Vista Home Basic eller Business å oppgradere hvis de angrer på valget og ønsker mer funksjonalitet. For Microsoft betyr det trolig i tillegg økte inntekter, siden det ganske sikkert ikke vil lønne seg for kundene å først kjøpe en av de enkle Vista-variantene, for så å oppgradere til en mer avansert og dyrere utgave, framfor å kjøpe den mer avanserte utgaven med en gang.

Bilder av hvordan Windows Anytime Upgrade ser ut i dagens versjon, finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.