Billøp med super grafikk

digi.no har testet Testdrive 5. Det har veldig bra grafikk, stort utvalg av biler og baner. Men er det det beste bilspillet vi har testet?

I Test Drive 5 fra Accolade kan du velge mellom dobbelt så mange bilmodeller som i Test Drive 4, hele 28 stykker. Dette inkluderer alt fra 1967 Pontiac GTO til 1998 Dodge Viper. Det er 14 gamle og 14 nye bilmodeller. Det er nå 18 baner å kjøre på, og det er tre ganger så mange som i Test Drive 4. På alle banene er det flere forskjellige veier å kjøre for å komme til mål. Alle banene er ifølge produsenten "hentet fra virkeligheten".

Det er mange måter å spille på. I vanlig billøp kan du kjøre for å få tilgang til nye og hemmelige bilmodeller, som du da kan bruke i neste løp. I Championship kjører du 4 baner og poengene du får er basert på sluttposisjonen i hvert løp. I Cop Chase er du politi og skal stoppe biler som kjører for fort.

På to hjul i svingene i Test Drive 5

I Drag Race skal du kjøre to biler mot hverandre på en rett strekning og prøve å komme først over målstreken. Det er mulighet for to personer å kjøre mot hverandre ved å dele den samme skjermen. Der er også mulig for to til seks spillere å spille over lokalt nettverk.

Spillet har støtte for ForceFeedback. Grafikken er utmerket.

På det offisielle nettstedet for Test Drive 5 kan du laste ned oppgraderinger som blant annet skal forbedre ForceFeedback-effektene, og som optimaliserer spillet for PC-er med AMD K6-2 3DNOW!-prosessorer. Du kan også laste ned en demo-versjon av spillet, laste ned bilder fra spillet, samt lese om og se på bilder av de som har laget musikken til spillet (peker til nettstedet finner du i margen til høyre eller nederst på denne siden).

Spillet krever Windows 9x, Pentium 166 MHz, 32 MB RAM, 4X CD-ROM, og Direct3D-kompatibelt 3D-akseleratorkort. Men det anbefales å ha Pentium 200 MHz og 64 MB RAM.

Denne spillanmelder synes spillet gir bedre effekter med MS Sidewinder ForceFeedback Pro (styrespak) enn med MS ForceFeedback Wheel (ratt og pedaler). ForceFeedback-følelsen med ForceFeedback Wheel er mye bedre i Need For Speed 3. Bakkeløp

Men grafikken i Test Drive 5 er en del bedre enn i Need For Speed 3. Det er likevel dårlig at bilene ikke tar skade av å krasje med hverken andre biler eller husvegger, men det gjør de vel ikke i de fleste andre bilspill heller.

Alt i alt er nok Need For Speed 3 fremdeles det bilspillet digi.no har testet som har høyest underholdningsverdi .

Til toppen