Billøp med super grafikk

digi.no har testet Testdrive 5. Det har veldig bra grafikk, stort utvalg av biler og baner. Men er det det beste bilspillet vi har testet?

digi.no har testet Testdrive 5. Det har veldig bra grafikk, stort utvalg av biler og baner. Men er det det beste bilspillet vi har testet?

I Test Drive 5 fra Accolade kan du velge mellom dobbelt så mange bilmodeller som i Test Drive 4, hele 28 stykker. Dette inkluderer alt fra 1967 Pontiac GTO til 1998 Dodge Viper. Det er 14 gamle og 14 nye bilmodeller. Det er nå 18 baner å kjøre på, og det er tre ganger så mange som i Test Drive 4. På alle banene er det flere forskjellige veier å kjøre for å komme til mål. Alle banene er ifølge produsenten "hentet fra virkeligheten".

Det er mange måter å spille på. I vanlig billøp kan du kjøre for å få tilgang til nye og hemmelige bilmodeller, som du da kan bruke i neste løp. I Championship kjører du 4 baner og poengene du får er basert på sluttposisjonen i hvert løp. I Cop Chase er du politi og skal stoppe biler som kjører for fort.

På to hjul i svingene i Test Drive 5

I Drag Race skal du kjøre to biler mot hverandre på en rett strekning og prøve å komme først over målstreken. Det er mulighet for to personer å kjøre mot hverandre ved å dele den samme skjermen. Der er også mulig for to til seks spillere å spille over lokalt nettverk.

Spillet har støtte for ForceFeedback. Grafikken er utmerket.

På det offisielle nettstedet for Test Drive 5 kan du laste ned oppgraderinger som blant annet skal forbedre ForceFeedback-effektene, og som optimaliserer spillet for PC-er med AMD K6-2 3DNOW!-prosessorer. Du kan også laste ned en demo-versjon av spillet, laste ned bilder fra spillet, samt lese om og se på bilder av de som har laget musikken til spillet (peker til nettstedet finner du i margen til høyre eller nederst på denne siden).

Spillet krever Windows 9x, Pentium 166 MHz, 32 MB RAM, 4X CD-ROM, og Direct3D-kompatibelt 3D-akseleratorkort. Men det anbefales å ha Pentium 200 MHz og 64 MB RAM.

Denne spillanmelder synes spillet gir bedre effekter med MS Sidewinder ForceFeedback Pro (styrespak) enn med MS ForceFeedback Wheel (ratt og pedaler). ForceFeedback-følelsen med ForceFeedback Wheel er mye bedre i Need For Speed 3. Bakkeløp

Men grafikken i Test Drive 5 er en del bedre enn i Need For Speed 3. Det er likevel dårlig at bilene ikke tar skade av å krasje med hverken andre biler eller husvegger, men det gjør de vel ikke i de fleste andre bilspill heller.

Alt i alt er nok Need For Speed 3 fremdeles det bilspillet digi.no har testet som har høyest underholdningsverdi .

Til toppen