FORBRUKERTEKNOLOGI

Bing tar i bruk OpenStreetMap

Microsoft henter brukerskapte data til sin karttjeneste.

3. aug. 2010 - 08:55

Microsoft har laget et nytt lag i sin karttjeneste Bing Maps, som benytter kartdata fra OpenStreetMap-prosjektet.

Bing-brukere kan dermed umiddelbart få glede av langt mer detaljerte kart enn tidligere, ikke minst her i Norge. I mange tilfeller er disse kartene bedre enn det Microsoft selv tilbyr.

OpenStreetMap er et dugnadsprosjekt, der frivillige har kartlagt store deler av verden. Det er også en stiftelse, som har som visjon å skape og tilby frie, geografiske data til alle som ønsker dem. Kartdataene tilbys gjennom en fri lisens (CC-BY-SA).

I Bing blir disse kartdataene tilgjengelige ved å aktivere et lag kalt Mapnik, som i tillegg til fargerike kart tilbyr landemerker og data om næringsliv som brukerne har lagt inn gjennom OpenStreetMap.

Laget finner du ved å bla deg gjennom menyen «map apps». Det finnes mange slike lag, som blant annet integrerer data fra Twitter og mye annet. OpenStreetMap-laget fant vi under fanen for «nyeste» tillegg.

Som vi ser av skjermbildene under kan ikke Microsofts vanlige kart måle seg med de brukerskapte kartdataene. Ikke sentralt i Bergen i hvert fall.

Slik ser sentrale Bergen ut med brukerskapte kartdata i Bing Maps med OpenStreetData.
Slik ser sentrale Bergen ut med brukerskapte kartdata i Bing Maps med OpenStreetData.
Bergen by er langt mindre detaljert i Microsofts vanlige Bing-kart.
Bergen by er langt mindre detaljert i Microsofts vanlige Bing-kart.

Microsoft forklarer mer om nyheten i dette blogginnlegget.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.