JUSS OG SAMFUNN

Bister britisk byråkrat kneblet kranglefants hjemmeside

En bister britisk byråkrat klaget på en hjemmeside, og aksessleverandøren svarte prompte med å stenge den.

Hilde Nyman
9. nov. 1999 - 10:50

Den 67 år gamle briten James Hulbert ble i en rettssak i 1991 frikjent for overfall på en politimann, og han saksøkte politiet for fengsling uten grunnlag og fikk 12.000 britiske pund i erstatning utenfor retten. Han har siden rettssaken kjempet for at bevis som ble lagt fram i retten skal bli anerkjent som fabrikert. blant annet ved materiale på sin hjemmeside, skriver The Guardian.

The lord chancellor's department, som er administrasjonsdelen av det britiske justisdepartementet, rettet en klage på materiale på hjemmesiden til aksessleverandøren Kingston Internet Webmaster. Sistnevnte stengte siden med den begrunnelse at Hulbert hadde brutt kontraktsvilkårene ved å ha "uanstendig, truende, krenkende,vulgært, fornærmende eller ærekrenkende" materiale.

Hulbert kritiserer på sin hjemmeside fire dommere som deltok i rettssaken og som han hevder nekter ham rettferdighet.

Fremstøtet fra the lord chancellors department er del av en større kampanje for å stoppe en bølge av materiale publisert av misfornøyde parter som hevder at de er offer for en konspirasjon fra rettssystemet.

I mars kom det i britisk høyesterett en avgjørelse som gjorde det klart at aksessleverandører kunne bli saksøkt for ærekrenkelse hvis de ble gjort oppmerksom på fornærmende materiale uten å foreta seg noe. Etter denne dommen har aksessleverandører reagert raskt på klager på hjemmesider (se relaterte saker nederst på siden).

Hulbert har nå flyttet sin hjemmeside til en amerikansk server og planlegger å ta sin sak videre til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.