KRYPTOVALUTA

Bitcoin har mistet halvparten av verdien sin bare i år

Kryptovalutaene synker kraftig etter nye børs-innbrudd.

3d illustration of bitcoin over hexadecimal background with failure diagram
3d illustration of bitcoin over hexadecimal background with failure diagram Colourbox/28339989
12. juni 2018 - 06:00

Det er en kjensgjerning at verdien på kryptovalutaene svinger ganske heftig. Nå har valutaene imidlertid vært inne i en negativ trend i ganske lang tid, som man kan lese hos blant andre CoinDesk og Reuters.

Verdien på den største av de virtuelle valuatene, Bitcoin, er i skrivende stund helt nede i under 7000 dollar. Til sammenligning lå verdien på rundt 15 000 dollar ved årsskiftet, som betyr at Bitcoin-verdien omtrent har halvert seg siden januar måned.

Sørkoreansk børs ble angrepet av hackere

Som man kan se av statistikken hos CoinMarketCap er det ikke bare Bitcoin som er rammet av kraftig nedgang, da samtlige av de største aktørene har opplevd en sterkt nedadgående kurve i en lengre periode. Ethereum har for eksempel også gått ned med rundt 50 prosent siden januar.

Bitcoin-utviklingen den siste uken. <i>Foto:  CoinMarketCap</i>
Bitcoin-utviklingen den siste uken. Foto:  CoinMarketCap

Nedgangen til de virtuelle valutaene har vært særlig sterk de siste dagene, og en viktig årsak til dette skal være et hackerangrep mot den sørkoreanske kryptovaluta-børsen Coinrail nylig, hvor kryptovaluta verdt rundt 40 millioner dollar skal ha blitt stjålet.

Angrep mot kryptovaluta-børser er ikke akkurat noe nytt, og har skjedd en rekke ganger i senere tid. Så sent som i januar i år ble en av Japans ledende børser for kryptovalutahandel, Coincheck, hacket med det resultat at verdier for 4,1 milliarder norske kroner ble stjålet.

I april rapporterte vi at brukere av lommeboktjenesten MyEtherWallet ble rammet av et hackerangrepet som ble utført via kapring av DNS-servere. MyEtherWallet er en av de største lommeboktjenestene for Ethereum, som er den neste største kryptovalutaen etter Bitcoin.

Les også: Ondsinnede kopier av Chrome-utvidelser brukes til kryptograving og tyveri av Facebook-login »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.