Blåmandag på Oslo Børs

En fjerdedel av internettselskapet Itera forsvant i dragsuget på Oslo Børs mandag. De fleste andre IT-selskapene taper også stort.

En fjerdedel av internettselskapet Itera forsvant i dragsuget på Oslo Børs mandag. De fleste andre IT-selskapene taper også stort.

Også mandag ble en kjedelig dag for IT-selskapene på Oslo Børs. Nå er oppgangsrusen over for denne gang, noe som setter ettertrykkelige spor på IT-Indeksen. Data-, Internett- og teleselskapene falt hele 6,10 prosent mens totalindeksen falt 1,32 prosent.
Les hva som har skjedd tidligere i dag:
Faller fortsatt fritt på Oslo Børs
Fortsatt IT-nedgang på Oslo Børs
Et av selskapene som ble hardt behandlet av investorene i dag er nettfirmaet Itera: Hele en fjerdedel (25,6 prosent) av selskapets markedsverdi forsvant mandag inn i korreksjonen som er på gang. Også Norman fikk svi, med en nedgang på hele 18,65 prosent.


Ellers er listen lang med selskaper som virkelig mister fotfeste i den nervøse modus IT-indeksen befinner seg i: Agresso faller 10,0 prosent, StepStone faller 16,97 prosent og kan handles til knappe 18 kroner, Enitel faller 14,67 prosent, Visma er ned 11,81 prosent og Evercom Network er ned 11,54 prosent.

Merkantildata har også motgang i dag; aksjen falt 3,75 prosent. Noen jubeldag er det heller ikke for den bitre konkurrenten EDB Businsess Partner som stupte 6,72 prosent. Opticom har dessuten en nedgang på 8,5 prosent.

Det er med andre ord nedgang over hele linja. Det er langt mellom de store nyheter fra selskapene, bare noen få pøser på med børsmeldinger for å unngå et par prosent fall. Mye tyder på at det er en god reprising av selskapene på IT-indeksen, en reaksjon på de gode tidene fra oktober til mars. Nå er festen over for denne gang, og investorene går rundt med såre nerver.

Les hva Sjefsmegler Peter Warren mener:
Peter Warren: - Helt naturlig korreksjon

Da Nasdaq åpnet mandag ettermiddag, norsk tid, falt den over 200 poeng eller over fire prosent. Mye av dette skyldes rett og slett Microsoft og usikkerhet rundt den forekommende monopolrettssaken.
Til toppen