Blåser liv i Telenor/Telia-fusjon

Teliasonera burde forsøke å kjøpe Telenor i stedet for danske TDC, mener analytiker Andreas Ekstrøm i Svenska Handelsbanken.

- Med TDC får de mange eiendeler de ikke er interessert i. Telenor passer perfekt på nær alle områder, sier Ekstrøm til Bloomberg News, ifølge TDN Finans.

Han mener det politiske klimaet i de to landene har endret seg etter det mislykkede fusjonsforsøket i 1999. En sammenslåing kan gi fortgang i en fusjon mellom Telenors og Teliasoneras to deleide russiske mobilselskaper Vimpelcom og Megafon.

Vodafone vil være en naturlig kjøper av den norske mobilvirksomhet NetCom, som Teliasonera trolig må selge om det skulle bli en fusjon mellom Telenor og TeliaSonera.

Et fusjonert selskap vil dessuten få rundt en tredjedel av det danske mobilmarkedet, der Teliasonera ønsker å øke sin markedsandel, sier Handelsbanken-analytikeren.

- Vi ser først og fremst på å kjøpe minoriteter i tilknyttede selskaper, sier IR-ansvarlig Tobias Lenner i Teliasonera til Bloomberg. Han ønsket ikke å kommentere spørsmålet om fusjon med Telenor.

Til toppen