BEDRIFTSTEKNOLOGI

Blåtann kommer først til jul

Ericsson er ytterligere forsinket med sitt første Bluetooth-produkt, et trådløst håndfrisett til mobiltelefon. Nå er planene justert, og selskapets første mobiltelefon skal være klart for lansering før årsskiftet.

Frode Eriksen
28. sep. 2000 - 10:18

Bluetooth-standarden ble lansert for to år siden av Ericsson, Nokia, Toshiba, Intel og IBM. Etter planen skulle Bluetooth-chipen finnes i 100 millioner mobiltelefoner i år. Bluetooth-chipen gjør det mulig innenfor en viss rekkevidde å overføre opp til 1 Mbps, og skal erstatte kabler og ledninger. Standarden skal gjøre det lettere å se på mobiltelefonen som en plattform for mange ulike tjenester, som lommebok, kalender, brannalarm og til og med nøkkel til hjemmet. Så har da standarden fått slik bred tilslutning at den nå anses som industristandard, selv om det ennå ikke er ITU-godkjent.

I vår fortalte Ericsson at selskapet , som tok initiativ til Bluetooth, at det første produktet skulle være klart i sommer, nå sier selskapet at det kommer i løpet av året.

Les mer om Bluetooth:
Hvem lanserer Bluetooth først?
Intel og Microsoft vil integrere Bluetooth i Windows
Motorola realiserer Bluetooth for IBM og Toshiba
Kulepenn med Bluetooth

- Nå er det før årsskiftet som gjelder, sier markedssjef for Bluetooth i Ericsson, Anders Edlund, til Dagens Industri.


Edlund sier det har vist seg betydelig vanskeligere enn tenkt å klargjøre teknologien. Han tror neppe teknologien for noen særlig utbredelse før til neste år, tidligst.

Ericssons første Bluetooth-telefon blir T36m og R520m, som skal være i handelen i slutten av året og i starten av neste år. Etter planen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.