Bluegarden kjøpt av danske Multidata

Danske Multidata blir redningen for Bluegarden-sjef Ole Morten Settevik.

Bluegarden kjøpt av danske Multidata

Danske Multidata blir redningen for Bluegarden-sjef Ole Morten Settevik.

Etter at Bluegarden tapte den store IT-kontrakten med Posten, forsvant nærmere en tredel av omsetningen fra IT-selskapet.

Foruten kontraktstap på over 100 millioner kroner, opplevde også Bluegarden er lederflukt fra selskapet.

Bluegarden har i tillegg tapt flere andre store kontrakter, blant annet Storebrand og Nordea i Norge og Sverige.

I dag blir det gjort kjent i en pressemelding at danske Multidata kjøper Bluegarden som dermed blir en av Skandinavias største leverandør av lønns- og HR-tjenester og outsourcing med en samlet omsetning på 900 millioner kroner.

Multidata har kjøpt samtlige aksjer i Bluegarden av den nåværende eier Ratos for 261 millioner kroner. Ny konserndirektør blir Helge Kaltoft, Multidatas nåværende administrerende direktør, som inntrer i stillingen 1. juli.

- Vi står foran et stort vekstmarked innenfor lønn, outsourcing og personaladministrasjon, og med oppkjøpet får vi en langt større gjennomslagskraft overfor både kunder og medarbeidere, sier Helge Kaltoft, ny konserndirektør for Bluegarden og Multidata.

Det nye konsernet har over 600 medarbeidere, og kommer til at levere lønn til hver femte ansatte i de skandinaviske landene. Det svarer til cirka 2,3 millioner lønnsmottakere. Med oppkjøpet blir Bluegarden og Multidata den absolutte markedsleder innen lønn, HR og outsourcing med nærmere 90.000 kunder i Skandinavia.

- Bluegarden og Multidata er en perfekt match. Hvor Bluegarden har ekspertise på outsourcing til de største virksomheter - både offentlige og private - er Multidata riktig gode til små og mellomstore bedrifter. Når vi legger de to virksomhetenes kompetanse sammen, vil det oppstå en unik og spennende virksomhet som kan skape ny vekst, sier Helge Kaltoft.

- Multidata og Bluegarden er virkelig en god strategisk konstellasjon. Det ligger en industriell logikk bak dette - det nye konsernet får en helt ny gjennomslagskraft i markedet. Våre forventninger er meget positive, sier Ole Morten Settevik, CEO i Bluegarden.

Til toppen