RESULTATERFINANS

Boasson casher ut 63 millioner kroner

Per Boasson, gründer av SPCS-gruppen har som lovet solgt seg ned i selskapet og kan gå til banken med 63 millioner kroner.

Einar Ryvarden
2. des. 1999 - 11:58
Som tidligere lovet overfor finansmarkedet selger nå gründer og utviklingssjef Per Boasson i SPCS-gruppen (tidligere PC-systemer) deler av sin aksjepost. Boasson er i dag utviklingssjef og største eier i økonomisystemeleverandøren, men er på vei over i en styrerolle han overfor digi.no har karakterisert som "nordisk ambassadør".
Les om Boassons planer:
Boasson lanserer lønnssystem for Internett
Boasson blir i SPCS-gruppen
Per Boasson trekker seg fra SPCS-gruppen

Nå har han solgt 3,5 millioner aksjer til en kurs på 18 kroner, noe som gir Boasson et bankinnskudd på 63 millioner kroner - dog minus skatt. Boasson eier fremdeles nesten 13 millioner aksjer i selskapet han startet.


- Jeg selger for å skape større spredning og likviditet i aksjen, sier Boasson til digi.no.

På spørsmål om hva han skal gjøre med pengene, sier Boasson at ikke har noen konkrete investorplaner ennå.

Boasson sa til digi.no i forrige uke at han har fått mange hyggelige tilbud fra forskjellige aktører i IT-bransjen, men at han foreløpig ikke har bestemt seg for andre engasjementer.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.