KARRIERE

Bønnfalt Elop om å kutte bonus

– Jeg skal skille meg, så det går ikke, sa Nokia-toppen.

Nokia er i hardt vær etter at finske medier har begynt å rote i den lukrative bonusavtalen, som sikrer avtroppende Nokia-sjef Stephen Elop nærmere 150 millioner kroner etter at Microsoft kjøpte opp selskapet.
Nokia er i hardt vær etter at finske medier har begynt å rote i den lukrative bonusavtalen, som sikrer avtroppende Nokia-sjef Stephen Elop nærmere 150 millioner kroner etter at Microsoft kjøpte opp selskapet. Bilde: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images
25. sep. 2013 - 08:56

Det ble furore i Finland da det ble kjent at Nokias toppsjef, Stephen Elop, hadde fått en bonuspakke på 18,8 millioner euro, 148 millioner kroner, i kjølvannet av salget til Microsoft. Elop har fått mye av ansvaret, med rette eller urette, for at Nokia har opplevd en brutal nedtur de siste årene.

Den finske storavisen Helsingin Sanomat skriver onsdag at Nokia har bedt Elop å frivillig kutte litt i bonusen, for å dempe den voldsomme kritikken mot selskapet. Det melder nettavisen BGR, som siterer den finske avisen. Den offentlige stormen i Finland tok virkelig fart etter at det ble kjent at Nokias styreleder, Risto Siilasmaa, skal ha «missrepresentert» fakta da han forrige uke forklarte bonusen med at tidligere Nokia-direktører hadde hatt like avtaler. Det viste seg ikke å stemme.

Faktisk, skriver BGR, ble Nokia tvunget til å innrømme at Elops avtale var innrettet med vilje slik at han ville få en utbetaling på nærmere 150 millioner kroner, dersom han klarte å selge mobiltelefon-divisjonen.

Men det stopper ikke der. Ifølge finsk media nekter Elop å gjøre avslag i bonusavtalen. Årsaken er at han står midt oppe i en skilsmisse. Ifølge BGR mener Elop at hans ekskone neppe vil godta et avkortet oppgjør.

Finsk media graver nå for fullt i bakgrunnen for den lukrative bonuspakken, noe som er uvant for finske Nokia. De har, skriver BGR, vært behandlet med silkehansker av mediene. Det er derfor langt fra sikkert om siste ord er skrevet om den omstridte bonusavtalen i kjølvannet av Microsoft-oppkjøpet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.