RESULTATERFINANS

Børsbot til SuperOffice

Oslo Børs ilegger Une Amundsens SuperOffice en bot på 440.000 kroner for brudd på informasjonsplikten.

23. okt. 2003 - 11:34

- Styret ved Oslo Børs har i møte 22. oktober besluttet å ilegge SuperOffice ASA et overtredelsesgebyr tilsvarende fire ganger årlig kursnoteringsavgift, eller 440.000 kroner, for brudd på informasjonsplikten i forbindelse med kontraktsinngåelse i august 2003, heter det i en melding fra Oslo Børs.

Overtredelsen gjelder brudd på børsforskriftens bestemmelser om informasjonsplikt i forbindelse med inngåelse av en kontrakt med det tyske selskapet Datev i august 2003.

- Jeg registrerer at Oslo Børs har en helt annen vurdering av Datev-kontrakten enn det vi har, sier Amundsen til digi.nos søsterpublikasjon iMarkedet.

Amundsen vil be styret i SuperOffice vurdere hvorvidt saken skal ankes.

Årsaken til at SuperOffice er ilagt børsbot er at informasjon om kontraktsinngåelsen ble offentliggjort i Finansavisen mandag 25. august 2003, mens børsmelding ble sendt før børsåpning samme morgen. Avtalen med DATEV ble imidlertid ifølge opplysninger som senere er gitt av selskapet undertegnet allerede 11. august 2003, hevder Børsen.

- Basert på blant annet børsmeldingen og selskapets omtale av avtalen i media, mener børsen at avtalen med Datev var kurssensitiv og omfattet av informasjonsplikten. Etter børsens oppfatning inntraff informasjonsplikten allerede 11. august, dog senest 12. august før børsåpning, det vil si om lag to uker før avtalen ble offentliggjort, skriver Oslo Børs i en melding.

Børsen har også lagt merke til at SuperOffice holdt igjen meldingen for å få den inn i mandagsavisen til Finansavisen.

- I skjerpende retning har børsstyret lagt vekt på at selskapet ifølge egne opplysninger kontaktet pressen 20. august, og avventet slik publisering av avtalen før børsmelding ble sendt, og at dette innebar en ikke ubetydelig forsinkelse av offentliggjøringen, heter det i meldingen.

For flere IT-relaterte økonominyheter, se denne samlesiden hos iMarkedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.