Børsen ser nærmere på melding fra Norman

Oslo Børs ser nå nærmere på Normans børsmelding som ble sendt ut i dag. I børsmeldingen skriver selskapet at de har inngått en milliardkontrakt i USA.

Oslo Børs ser nå nærmere på Normans børsmelding som ble sendt ut i dag. I børsmeldingen skriver selskapet at de har inngått en milliardkontrakt i USA.

 • Resultaterfinans

Raskt etter at datasikkerhetsselskapet Norman sendte ut sin børsmelding fredag kom nettjenesten Finanskanalen.no på pletten og kunne fastsette at Norman skrøt litt vel mye av seg selv.

Meldingen sa at Norman hadde vunnet en kontrakt som underleverandør til det amerikanske konsulentselskapet EDS. Norman og EDS skulle ha vunnet en avtale om leveranse av sikkerhetsprodukter til amerikanske myndigheter. Det viste seg at det Norman og EDS har kommet gjennom er en prekvalifisering som gir dem tillatelse til å konkurre på disse leveransene. I alt fem leverandørteam er prekvalifisert til å legge inn tilbud.

Se historikken på dagens Norman-sak:

 • Forvirring rundt Norman

 • Norman skal beskytte amerikanske myndigheter
 • Informasjonsrot gir jo-jo effekt

  - Ser ut til at børsmeldingen gir et litt mer positivt inntrykk enn det som er realiteten, sier Bernt Bangstad, informasjonssjef ved Oslo Børs til digitoday.no.

  - Vi prøver nå å finne ut hva som har skjedd, og du kan si det slik at vi nå er inne i en fase hvor vi skal finne frem til mest mulig informasjon, sier Bangstad.

  Han vil ikke kommentere noe rundt denne saken før børsen har funnet ut hva de skal gjøre.

  Hvis Norman blir funnet skyldig i å ha villedet markedet med overlegg ved å sende ut et børsmelding som er litt for optimistisk, kan selskapet bli ilagt en bot på mellom en til ti ganger selskapet årlige børsgebyr.

Til toppen