RESULTATERFINANS

Børsen tirsdag: Mer juling for IT

For andre dag på rad ble det nedtur for IT-selskapene på Oslo Børs. IT-indeksen falt i underkant av én prosent. Iterated Systems falt enda fem kroner og er nå nede i rekordlave 65 kroner.

Eirik Flaa
16. des. 1997 - 18:10

Til tross for at Nasdaq-indeksen ikke endret seg nevneverdig mandag, falt IT-indeksen på Oslo Børs med 0,93 prosent tirsdag til 1279,65 poeng. Oppgang på de øvrige europeiske børsene så heller ikke ut til å hjelpe, og også totalindeksen falt med 0,49 prosent til 1255,54 poeng.

Dårligst i klassen ble Iterated Systems, som falt med 5 kroner til 65 kroner. Kursen har ikke vært så lav så lenge selskapet har vært notert på Oslo Børs, og er også lavere enn 10 dollar som var emisjonskursen i vår

- Det begynner å bli en umettelig trang til nyheter fra dette selskapet. Folk har egentlig ikke peiling på hva de driver med, og lurer på hvor inntektene kommer fra, sier en analytiker til digi.no.

Nedgang ble det også for Superoffice og Context Vision tirsdag som falt med henholdsvis 5,49 og 4,83 prosent. Mer oppsiktsvekkende var bevegelsene i Agresso som falt med 1 krone til 25,50. Årsaken er trolig at selskapets administrerende direktør Torolf Kildal solgte 100.000 aksjer i selskapet gjennom sitt heleide selskap for 20,50 kroner til sin markedsdirektør. Kildal gikk i forrige uke ut med at selskapet er i ferd med å inngå en viktig OEM-kontrakt med et amerikansk selskap, noe som fikk kursen til å gå kraftig oppover. Agresso har ennå ikke kommet med offisielle nyheter rundt avtalen.

Også Ask falt noe tilbake i dag og etter en nedgang på 2,34 prosent endte aksjen på 63 kroner.

- Selskaper som er eksponert for asiatiske markedet blir straffet når Asia markedene faller, sier analytikeren.

Dagens IT-unntak var Sensonor, som har falt mye i det siste på forventninger om svak utvikling i 1998. Sensonor la på seg med 8,98 prosent tirsdag og endte på 26,70 kroner. Årsaken er trolig en melding som kom i går om at administrerende direktør i selskapet; Hans Bø, sammen med sin kone har ervervet til sammen 30.000 nye aksjer i selskapet.

Omsetningen tok seg opp på Oslo Børs tirsdag, og det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1,55 milliarder kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.